Tijd voor een sappie

Gek wordt ik van zeikende kinderen..... sappie sappie sappie.
:D Maar wat super fijn dat ze zo gek zijn op fruit en mama's verse sappies.
Tijd om de sappers aan het werk te zetten.

Alles wat bijna rijp is voor de groene bak sappen we. En dan hopen we maar dat het smaakt.
Helaas maak ik Maurits er niet altijd blij mee, peen hoort niet in sap, maar hij drinkt het altijd netjes op. Grote jongen. Sticker verdient.

Wat hadden we vandaag: druiven, wortel, aardbeien en nectarine.

 

En de jongens zijn er gek op!



Zo weer een reeks vitamine naar binnen gewerkt.

Mijn ervaring met de Aloë Vera gel wordt steeds positiever. Het blijft heel vies, maar als ik er niet te veel aan denk is het eigenlijk best te doen. Gisteravond veel te veel ongezonde dingen gegeten... chocola, kaakjes, chips. Best zonde na mijn heerlijke macaroni schotel. Normaal zou ik dan s’avond huilend van de buikpijn op de wc zitten. Maar nu..... beetje pijn, maar dat was prima op te vangen op een (koe) kruikje. TOP

Merk ook dat mijn eetgewoonte heel erg verandert. Mijn honger gevoel is sneller weg. Ik heb niet meer de behoefte om de hele tijd ongezonde dingen naar binnen te werken. Meestal was na de week boodschappen de snaai la al na 2 dagen leeg.... maar nu na een week zit er nog steeds eten is. Dit is echt ongelofelijk :D Dat zal schelen in de boodschappen portemonnee!

Trouwens: Zin in een workshop! Geheel gratis en vrijblijvend: meer weten of aanmelden info@cynthiaveenman.nl

In de kruitvat stond een boek over de groene apotheek. Ik heb even het kopje over de Aloë gekopieerd:

Aloë:
Dit uit Afrika afkomstige lid van de affodilfamilie, met vlezige bladeren in de vorm van vingers, is zonder twijfel een van de bekendste kruidenmiddelen, met een reputatie die minsten 2000 jaar teruggaat. De overblijvende vetplant groeit in zanderige bodem op elke droge, zonnige plaats.

Hij gedijt vaak ook goed in de venterbank. De gel die vrijkomt als u een blad doorsnijdt is bruikbaar voor snij wonden, schaafwonden, verbrandingen en andere kleine huidaandoeningen. Verwar deze aloëveragel niet met producten die zijn gemaakt met het sap van gedroogde binnenbladeren.

Therapeutisch gebruik: Aften, artritis, astma, bevriezingen, bronchitis, doorligwonden, droge huid, huidaandoeningen, insectenbeten, kneuzingen, maagzweren, ringworm, schaafwonden, stralingsverbranding, verbrandingen, wonden
Volksgebruik: aambeien, acne, blindheid, bloedarmoede, diabetes, droge ogen, eczeem, hoesten, psoriasis, roos, staar, syfilis, vaginitis, zonnebrand

De gel van versgeplukte bladeren blijkt pijn te verzachten door de verwijding van de capillaire vaten, waardoor er een betere doorbloeding is naar de verbrande of beschadigde huid. Ook bevorderd het de genezing door een wisselwerking van de weefselcellen onderling. Men beweerd dat een tonicum of ander supplementen die zijn gemaakt van de gel de stofwisseling bevorderen.

Commerciële, met conserveringsmiddelen houdbaar gemaakte aloëshampoos en huidproducten (met gestabiliseerde aloë) hebben niet de therapeutische kracht van verse aloë. Gebruik deze niet! Verwar de aloëgel niet met producten die zijn gemaakt van de bladeren. De gel en daarvan afgeleide producten zijn volledig veilig.

Aloësap:

Aloësap oftewel het aloëgeneeskruid, dit is gemaakt van het sap van gedroogde binnenbladeren (niet van de gel, is een sterk laxeermiddel.

Therapeutisch gebruik: Verstopping
Volksgebruik: Aderverkalking, hoge bloedsuikerspiegel, infecties, koliek, leverproblemen, menstruatiestoornissen, seborroïsch eczeem, tuberculose, tumoren, uitblijven van menstruatie, wormen, zweren.

Bestanddelen: Ooit werd aloësap veel gebruikt als laxeermiddel. Dit is niet meer zo de anthrachinon in het sap is daarvoor te sterk. Het werkt wel bij constipatie, maar vanwege de krachtige werkzaamheid is het een van de laatste middelen om daarvoor te gebruiken. Probeer eerst vezelrijke voeding.

U mag aloësap zeker niet lang achtereen gebruiken; u krijgt mogelijk buikpijn en darmirritaties. Gebruik het ook niet als u aambeien of een nierziekte hebt. De gel en het sap van de gedroogde bladeren zijn 2 totaal verschillende stoffen. U hoeft niet te vrezen bij het gebruik van gel van versgeplukte aloëbladeren. Maar als u een product nuttigt dat aloësap bevat, kunt u de weg naar het toilet maar beter de eerste 6 uur vrijhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten