HAPPY NEW YEAR II Organized 2019

3-1-2019
Allemaal de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het maar een liefdevol, prachtig 2019 mag worden. Ik heb er zin in. 
Tenminste, ik heb al het idee dat de tijd weer vliegt. Niets rustig opstarten...

Nu zijn we thuis ook aan het klussen en verbouwen en daar gaat dan de nodige tijd inzitten met het puinruimen. Wel lekker om te doen. De nieuwjaarsschoonmaak. Nu heb ik absoluut geen moeite met weggooien, misschien ben ik zelfs iet te makkelijk in... maar mijn vent... zucht
Hij spaart en verzamelt van alles; onder de noemer:
- Je weet maar nooit. 
- Ja dat ga ik verkopen op marktplaats.
- Dat moet ik nog op marktplaats zetten.
- Dat moet ik nog een keer op marktplaats zetten.

Misschien herken je het wel, in jezelf of in je partner. In mei 2018 heb ik een Personal Organizer in de armen genomen. Ik was er zo klaar. Ik bleef opruimen en weggooien, maar het werd maar niet opgeruimder. Door deze engel hebben we nu samen zicht op hoe wij het beste kunnen ruimen. Jazeker, manlief was ook tijdens de intake aanwezig en ziet zijn aandeel. Goed begin.

Hoe ik opruim; 
Ik gooi alles op een hoop, leeg laatjes en kastjes en ga dan uitzoeken. Terwijl ik de was doe, nog even wat boodschappen haal. O dit kastje kan ook wel opgeruimd worden. Eens kijken of Pinterest of die nog goede suggesties heeft. Kijk deze bank is ook leuk, wat een leuke quote. Even delen op Insta. Kijk nu eens allemaal leuke berichten en foto's. 
Rennen, eten koken, kinderen halen. Puntje bij paaltje is er eigenlijk nog steeds niet opgeruimd en alles ligt weer op een andere plek.Nou gelukkig maakt Fabienne van OrgaNice Yourself een persoonlijk plan voor je. Wat werkte wel voor mij. Stapje voor stapje. Na het intake gesprek heeft ze een plan van aanpak gemaakt. Daarna is ze 2 uurtjes in huis geweest waarin we samen aan de slag gingen. Samen.... Ik moest het wel allemaal zelf doen. Plank voor plank. Wat mag er weg, wat moet er blijven en wat moet naar een andere plek. Ofwel 3 bakken. Na een half uur ging er een wekkertje. 
Maar ik was net lekker bezig. Even bakkie en kort evalueren en weer door. Want door pauze te nemen blijf ik beter gefocust. Door plank voor plank, kastje voor kastje te doen hoeft je er niet een hele dag voor uit te trekken. Een 10 minuten kan dan ook prima. 
En zo liet ze mij los en mijn eigen weg gaan. Met nog een herinnering puntenlijst en goede handvaten. 

Al een half jaar zit ze in mijn hoofd. Elke keer als ik wat opruim. Weg, Bewaren. Andere Plek. En groot afval gelijk in de auto naar de Hoogwerf. Pauze nemen! En niet de hele dag aan besteden.
Ook zakelijk, financieel kan ze helpen. Er is ook niets lekkerders in het hoofd dan een opgeruimde administratie. Zo heb ik deze week ook 2018 afgesloten en de map is dicht. Nieuwe map, nieuw jaar. Ik wordt zo blij van orde, maar mijn ADHD hoofd maakt er vaak een potje van. Een happy mind is a clean mind! 

Ook mijn make-up en haarspullen zijn 'opgeruimd'. Dat verzamel ik dan wel weer en gebruik ik veel de woorden; Je weet maar nooit... maar nee, kom op. Kan ik er geld mee verdienen? Nee? Dan gaat het weg. Oud, versleten, nieuw maar gebruik ik nooit... hoppa weg.
Zo heb ik na 10 jaar afscheid genomen van mijn oude vertrouwde rol trolley make-up koffer met handige uitschuifbare laadjes. De wieltjes waren kapot, het voldeed niet meer aan mijn eisen. En dus ligt die koffer nu ook op de Hoogwerf. Al mijn make-up is nu afgesteld op mijn klanten en waar ik achter sta. Zo konden er een hoop kleurtjes weg of kwasten die ik nooit gebruikte. Zonde, misschien maar efficiënt is het wel.Tijdens een make-up cursus bij de Make-up Studio ook gelijk even het een en ander aangevuld. Ja dat is leuk! 
Ook in de haarstyling tas zijn overbodige dingen verdwenen. Alles wat ik nu bij mij heb gebruik ik en niet nog een tas vol die ik meesleep voor Jan Snot want dat gebruik ik toch nooit. Waarom sleep ik het dan mee.... 

En dan zijn we het 'kantoor/ salon' aan het opknappen. Als die klaar is, dan kunnen alle spullen die nu in de kratten staan; Moet een andere plek krijgen' daarheen. Tot die tijd moeten we er even over heen stappen. Maar de Ikea komt volgend weekend de kastenwand en bureau leveren. 
Ja echt super burgerlijk, maar ik wordt hier oprecht heel gelukkig van. Hoewel we allebei te creatief zijn en elke keer nieuwe projecten starten en er geleefd wordt in huis door kinderen, huisdieren, vrienden en familie. En zolang ik een leeg plekje kan vinden waar ik koffie of wijn kan drinken ben ik tevreden... maar toch functioneel ik beter als er orde is.

Ik slaap beter, heb meer ruimte voor ideeën. Meer (en beter) tijd voor klanten! DOELEN STELLEN

Maar goed, ik raad jullie allemaal Fabienne aan. Ze neemt de tijd, luistert en is prettig om mee te praten. Wil je meer weten of in contact komen. Let me know.

Maar goed, lekker aan het puinruimen, de kinderen hebben nog vakantie en we hebben een oppashond. Administratie doet ook zichzelf niet en er zijn gewoon klanten die geholpen willen worden. Nieuwe doelen zijn vastgesteld.... ofwel, ik zit niet stil! And I like it!
IK HEB ER ZIN IN!

Ik hoop jullie ook en zoek je nog iemand die je bruidskapsel en of bruidsmake-up verzorgt? Je haar en make-up voor een feestje? Of is je goede voornemen om wat meer aandacht aan jezelf te besteden. Leren opmaken? Zoek niet verder. I'm you're girl. Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling Bruidsstyling, Feestelijke styling en De Make-up Coach!

Wil je zien hoe ik champagne heb opengemaakt... met een sabel... klik hier

Liefs Cynthia

#bruidsstylist #bruidsmakeup #bruidskapsel #demakeupcoach #aanhuis #oplocatie #Naaldwijk #Westland #bruidsstyling #Delft #DenHaag #Rotterdam #ZuidHolland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten