WEDDING HOSTESS || het belang van een ceremoniemeester

5-9-2017
Je bent ruim een jaar bezig met het plannen van je bruiloft. Tot in de puntjes zal het jullie dag worden. Tenminste..... Op papier dan....

Om alles in goede banen te leiden vrag je een familielid of goede vrienden om een ceremoniemeester te zijn:
"Iemand die de leiding heeft bij een ceremonie of een feest. Zorgt er over het algemeen voor dat de show must go on!"
Die kiezen jullie zodat jullie de hele dag zorgeloos kunnen doorbrengen. Dit aan de hand van een volledig uitgewerkt draaiboek, checklist, to-do-list ect.


Gefeliciteerd, you got the job.... en nu
- Je bent al ver van te voren betrokken bij de bruiloft. Je staat op de trouwkaart als aanspreekpunt. Als de gasten vragen hebben dan kunnen ze dat bij jou vragen. Je bent de link tussen gasten en bruidspaar.
- Je zorgt dat alle 'speech stukjes / entertainment' vanuit gasten en familie verwerkt zijn in het draaiboek.
- Je bent 'een gesloten boek' alle geheimen die iedereen voor iedereen heeft, behoor jij te weten en niet door te vertellen.
- Je bent de beschermer van de trouwdag, alles wat het bruidspaar niet wil is aan jou om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.
- Op de trouwdag hou je het draaiboek scherp in de gaten en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Je bent aanspreekpunt voor gasten en leverancier en bruidspaar. Je ontlast daarmee het bruidspaar.
- Is alles waar het behoort te zijn, is iedereen waar die behoort te zijn. Ze wachten op jouw seintje om te beginnen met een speech. Staan de bruidskindjes klaar en weten ze wat ze moeten doen.
- enz.....

Ja inderdaad ceremoniemeester zijn is niet even een checkvinkje zetten. Het is hard werken en geloof mij, I have been there. Ik hou er van dingen regelen, maar helaas heb ik het te vaak fout zien gaan

Want ja er gaan dingen mis.
- Gasten of leverenciers die niet op komen dagen of laat zijn.
- Het weer dat plots verandert waardoor binnen naar buiten moet, of buiten naar binnen.
- Die dronken oom die toch besluit een ABC te beginnen
- Auto pech met de trouwauto
- Eten staat niet klaar
- styling is verkeerd gedaan.
- ect


Je moet dan snel kunnen handelen. Je bent de oren en ogen van het bruidspaar en dus onmisbaar!

Draaiboek
Een draaiboek is the key tot een goed begin van de dag. Hoe laat, wat, wie, waar
Verzamel niet alleen tijden maar ook namen, locaties,adressen, telefoonnummers. Zo heb je in geval van nood direct alles bij de hand. Bij sommige past alles op 1 a4-tje, bij andere zie ik hele boekwerken voorbij komen. Hoe veel papier je ook gebruikt, bezuinig niet! Beter iets vaker wat meer uitschrijven dan dingen vergeten. Voor de ochtend heb ik al een keer een blogpost geschreven zie hier: timetable tips 

Go Pro
Het is voor mij niet de eerste keer dat ik een bruiloft meemaak. Voor vele van jullie wel. No worry, ik kom bewapend met tips, ideeen en ervaring en dat maakt een verschillen tussen een 'vriendendienst' en een professional.
Stress wil je niet hebben, met een ervaren ceremoniemeester heb je dat dan ook niet! Dus mijn tip: Go Pro

"Gun jezelf het gemak van een weddingplanner of professionele ceremoniemeester"
- Frederiek Klop - Weddingplanner

Te vaak heb ik meegemaakt dat toch de dag niet helemaal verlopen is zoals er gepland was, omdat er niet iemand opkwam voor het bruidspaar. Een pro zit vol ervaring en denk oplossingsgericht. Dat zal rust brengen en nog belangrijker, het zal jullie dag worden, zoals jullie willen.
Nog niet overtuigd, oke, how about this: de ceremoniemeester is 'the bitch' / het zwarte schaap. Door een pro in te huren hoef je die titel niet te geven aan je bff.
Iedereen, je familie, je vrienden kunnen samen met jullie genieten van een onbezorgde geweldige weddingday. Dat is toch het mooiste cadeau wat je jezelf en alle andere kunt geven.

"Hoe goed je je ook voorbereid, er moetop de dag zelf altijd nog veel gebeuren. Daar wil je je naasten niet mee belasten" 
- Frederiek Klop - Weddingplanner

Overtuigd! Bespreek demogelijkheden met oa Frederiek Klop - Weddingplanner

Succes! Liefs Cynthia 💋

#bruiloft #trouwen #beauty #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten