VERLOOFD || 7 tips voor een goede voorbereiding

Hoera jullie hebben je verloofd! Je bent ten huwelijk gevraagd. Jullie gaan trouwen!
Zin in de voorbereidingen? Ik hoop het wel want het feest begint nu.Van diverse bruiden hoor ik regelmatig dat het plannen van het huwelijk best wel wat stress momenten heeft gegeven. Logisch want het is een werk. Maar probeer er ook van te genieten, want de reis naar jullie huwelijksdag is al een feest op zich!

Misschien helpen deze tips daarbij:

1. Checklist, afstreeplijst of een online planner, hoe je het ook doet, zorg ervoor dat je begint met een duidelijke to do list! Hiermee kun je duidelijk overzicht houden, wat moet er gebeuren, wat er is gedaan, wat zijn de kosten. Er zijn er vele, waar onder deze van trouwplannen.nl

2. Neem een weddingplanner in de armen. "Dat is alleen voor de grote budgetten" Ben je mal, juist als je aan een budget zit is het verstandig een ervaren weddingplanner in te huren. Om te zorgen dat jullie ook nog een relatie hebben met elkaar op jullie bruiloft kan het soms ook erg verstandig zijn een 'buitenstaander' mee te laten helpen/beslissen. De weddingplanner kan ideeen aandragen en zo maken jullie het beste van jullie, hopelijk, enige bruiloft! Ook is het mogelijk om een cremoniemeester in te huren zodat alle gasten kunnen genieten van jullie dag!

*Een 'buitenstaander' als ceremoniemeester is echt een aanrader. Ze komt op voor jullie belangen. En je familie en vrienden kunnen zelf beter van de dag genieten. De taak geeft best een druk, want er kan een hoop misschien op een dag, maar daarover volgende week meer! 

3. Trouwen kost nu eenmaal geld. Je bent misschien al jaren aan het sparen en je wilt waar voor je geld. Kies dan ook voor ervaren trouwleveranciers. Bekijk reviews, vraag gesprekken aan. Full-time ondernemers hebben de ervaring en de kennis om jullie de juiste diensten en producten aan te bieden! 

4. Maak een Pinterest account aan als je dat nog niet hebt. Hiermee kun je handige moodboards maken. Trouwjurken, decoratie, bloemen, taart, kapsels. Alles is er te vinden. Maak op deze manier een sfeerimpressie. Aan de hand daarvan kun je goed aangeven wat jullie willen. 
Wel een waarschuwing: het kan verslavend werken. Bekijk mijn bords hier

5. Bezoek een trouwbeurs, er zijn er heel veel! Voordeel hiervan in tegenstelling tot Google is dat je direct persoonlijk contact heb met je toekomstige leverancier. Je doet veel ideeen en inspiratie op. Op de site's van de trouwbeursen kun je zien met welke leveranciers je kunt kennismaken. Gezellig samen met je aanstaande er op uit of met een getuige of weddingplanner of....

*Ik zelf sta zaterdag en zondag 28/29 oktober op de Love and Marriage Beurs in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

6. Maak een smash boek. Een boek waarin je alles verzameld wat te maken heeft met jullie dag. Erg leuk om nog eens op terug te kijken, maar ook zeker handig om nog eens wat na te zoeken. Flyers, visitekaartjes, foto's, stukjes stof, offertes, bevestigingen, kleine post-it's met aantekeningen. Een kistje waarin je alles bewaard is ook leuk, maar minder overzichtelijk. Kijk hier hoe je een smash boek kunt maken.

7. Haal adem! Geniet, lach en buit het uit! Taart proeverijen, bruidskleding passen, eten proeven, wijn testen, locaties bezoeken, bandjes luisteren, het is allemaal een klein feestje. De bruidswereld is een wereld op zich. Ervaar de luxe! En het belangrijkste heb je al. De liefde van je leven.

* Als laatste wil ik toch nog even meegeven: HET IS JULLIE BRUILOFT, mensen zullen meningen hebben en denken inspraak te hebben.... jullie liefde is jullie. Veel plezier!

Liefs Cynthia 💋

#bruiloft #trouwen #verloofd #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten