MEET EDDIE || huisdieren op je bruiloft

1-8-2017
Huisdieren; dier dat door de mens om het nut of de gezelligheid gehouden wordt. Kinderen mogen deelnemen aan de feestelijkheden, waarom je huis dier niet?

Hoe schattig, je huisdier, in feestkleding. Een mini smoking of een feestelijke strik. Een huisdier kan een belangrijke taak vervullen op jullie trouwdag. De meeste voorkomende is toch wel de ringen brengen.

Mijn huisdier;
Ik ben opgegroeid met huisdieren en mijn huis voelt niet compleet zonder huisdier. Thuis hadden we cavia's, konijnen en dwerghamsters. We hebben zelfs een 'zwerf'kat gehad Harry. Toen ik samen ging wonen had ik al een huisdier, een konijn. En daar hebben we er ondertussen al 3 van gehad ;)
Na de laatste, Appa, hebben we een tijdje zonder gezeten. Wat best fijn was, veel minder haren en zooi. Maar toch miste ik het.  Toen kreeg ik een geniale ingeving, een dwerghamster. Ik had ze vroeger ook, makkelijk in onderhoud en super grappig.
Dus meet; Eddie.

Hierbij wat tips als je je huisdier een plekje wilt geven in jullie bruiloft.
Net als kinderen hebben huisdieren een eigen wil ;)

Ik heb veel bruidsparen met huisdieren. En omdat ik aan huis kom zie ik vaak de dieren al. En dan is al snel de vraag: "gaat hij/zij de ringen brengen?" Bij sommige is het antwoord inderdaad; ja natuurlijk! Bij andere is het een duidelijke: "Nee, echt niet dan komen de ringen nooit aan" 😂
Hierbij tip 1: hoe schattig het ook is, weet hoe je dier is in grote groepen. Ga niet kosten wat het kost je beestje dwingen iets te doen wat hem/haar angst geeft.

Tip 2: Check je trouwlocatie of dieren welkom zijn anders is tip 1 achterhaalt ;)

Zijn er geen dieren toegestaan, no worry's. Je kan je dieren op een andere manier mee laten feesten. Bijvoorbeeld met de fotoreportage.
Tip 3: vraag of de fotograaf ervaring heeft met dieren, wel zo makkelijk. Ik heb net geprobeerd Eddie op de foto's te zetten, nou dat was niet echt een succes.


Handen te kort. Nu is een hamster wellicht niet het meest geschikte dier, maar heej hij is part of the family.
Honden zijn dan misschien makkelijker. En zo leuk op de foto. Met een boeket in zijn bek, of spelend met jullie. Ideeen zijn eindeloos.

Tip 4: Een huisdier nanny!
Tijdens de fotoshoot is het handig als er iemand bij is die het spontane beestje kan opvangen. Een huisdier kan niet de hele dag bij het feest zijn, zijn net kinderen, ze raken vermoeid, overprikkeld. En om je gasten en familie leden te ontlasten is het dus handig een professional in te schakkelen.

Dressing up! Site's vol schattige feestelijke kleding voor huisdieren. Ringkussentjes voor aan de halsband, tekstborden ect.
Tip 5: zorg dat je huisdier zich prettig voelt in wat hij/ zij om heeft. We willen niet dat het beestje zichzelf in gevaar brengt, dus zorg dat het goed past.

Nu heb ik het eigenlijk in het algemeen over 'kleine' huisdieren heb gehad. Maar er zijn nog veel meer manieren en dieren ;)
Ik heb al diverse styled shoots gehad waarbij er uilen de ringen aanvlogen.
Tip 6: Check Uiltopia voor gave opties als het gaat om roofvogels op je bruiloft!
Maar ook heb ik bruiden die gek zijn op paarden! Sommige laten hun paard ze naar 'het altaar' brengen en uiteraard zijn ze gaaf voor de fotoshoot!

En als laatste, misschien belangrijkste tip:
Tip 7: Plan je tijd goed in!
Door de drukte en spanning zijn dieren vaak wat minder.... gehoorzaam.

Succes!
Liefs Cynthia💋

#bruiloft #trouwen #ringen #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten