LET ME ENTERTAIN YOU || of niet....

12-9-2017
Geen bruiloft is compleet zonder wat entertainment. Tijdens een proefsessie hoor ik graag wat jullie hebben gepland voor jezelf en de gasten.

"Wij zorgen voor entertainment, zodat u dat niet hoeft te doen"
Een zinnetje wat op iedere uitnodiging zou moeten staan als je het mij vraagt. Want ABC-tjes, langdraadige stukjes, slaapverwekkende speeches, zelfverzonnen liedjes.... valt wat mij betreft niet onder entertainment ;) maar vele zullen dat anders zien.
Wat ik versta onder weddingentertainment is band of dj, spelletjes die mensen kunnen doen, een openingsdans, een demonstratie, ect. Geregeld door het bruidspaar, verzorgt door professionals.

Als ik dan doorvraag naar wat de gasten zullen doen, is heel vaak het antwoord; "we hebben aan de ceremoniemeester doorgegeven dat daar geen ruimte voor is"
Nee, dat willen we echt niet.
En gelijk hebben ze. Wat is er beter dan een hele avond feesten zonder onderbreking.... juist niets. Geen stukjes!

Wat wel erg leuk is, iets wat aangeeft dat de feestavond is begonnen;
- een openingsdans, door jullie, ingestudeerd of spontaan.
- een flashmob
- een professioneel ingehuurde 'dansworkshop' (bijvoorbeeld)
Iets om de mensen te laten weten dat de dansvloer is geopend en dat iedereen ook fijn meedoet!

Of wat dacht je van:
- shortmovie, als je een videograaf heb kunnen ze een 'same-day-edit' doen. Zodat je avondgasten binnen 2 minuten zien hoe de rest van de dag is geweest. Is iedereen gelijk weer bijgepraat.
- een fotohokje
- een cocktailbar
- dj laten afwisselen met een band
- een vuurspuwer
TIP Wees er zeker van dat je ervaren leveranciers inhuurt. Vooral als het een vuurvreter betreft ;)

Uiteraard zullen bepaalde speeche onvermijdelijk zijn en die kunnen inderdaad erg leuk zijn! Maar deze plannen we dan bij het diner. Hierbij horen we graag van een van de ouders en evt getuigen. Hier is ook een mooie gelegenheid voor het bruidspaar om wat mensen te bedanken. Intiem en persoonlijk. (Als je dat tot het einde van de avond bewaard heeft de alcohol het gewonnen van de focus)

Natuurlijk horen hier ook wel wat 'gidslijnen' bij...
- Hou het kort!
Nou dat was het 😅
Niemand, zeker niet het bruidspaar, zit te wachten op een speeche die een uur duurt. Een levensverhaal incl powerpoint presentatie met foto's. "Het was als de dag van gister dat ik je moeder naar het ziekenhuis reed, gillend en schreeuwend kwam je te wereld, zie foto 1"

TIP Vakantiekiekjes, abc-tjes.... laatst zag ik bij een bruid dat ze van leuke mooie grappige verhalen ed hadden gebundeld in een 'glossy'tijdschrift.

- Hou het luchtig en gezellig. Uiteraard mag er emoties in zitten.
Een klant vertelde laatst dat, op een bruiloft waar ze te gast was, de vader van de bruidegom zijn speeche begon met het opsommen van scheidingspercentages. Nee hij bedoelde het niet als een grapje, hij ging door en het werd een soort van protest tegen het huwelijk.
Niet geheel gepast op het huwelijk van je zoon.... oeps.

Durf dit ook aan te geven! Je weet zelf het beste hoe je ouders iets kunnen vertellen. Geef ze gewoon een tijdslimiet. We willen niet dat het eten koud wordt en de drankjes warm.

Wil je dit helemaal skippen..... dan maken we het wat amerikaanser. Wat dacht je een diner vooraf aan de trouwdag. Met getuigen en familie kunnen jullie een klein etentje doen waarbij jullie ze alvast bedanken, waarbij iedereen kan speechen en waarbij iedereen even kan ontspannen.

TIP zijn er toch mensen die niet luisteren en hun gang gaan.... dan is dat je teken om je neus te gaan poederen. Plassen in een trouwjurk is een vak apart en tja dat duurt nu eenmaal best lang, ofwel je bent precies optijd als het net is afgelopen.
Jammer zeg, er is vast wel iemand die het heeft opgenomen. Tijd voor dansen en wijn!

You are beautiful let me make you shine.
Liefs Cynthia 💋

#bruiloft #trouwen #blog #entertainment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten