SCHONE KWASTEN || Dat moet!

25-4-2017
Stel: Ik kom net bij een klant vandaan, kwasten gebruik met opmaken, ofwel de kwasten bevatten makeup resten, huidschilfertjes.
Ik stop die weg in de koffer en laat ze daar 3 dagen zitten en ga dan naar een andere klant. Waarbij ik dezelfde kwasten gebruik....
Ben je al misselijk?

Schone kwasten! Heerlijk fris en veilig. Foto door mij :)


“Hygiëne: is een verzamelnaam voor alle handelingen en handelingswijzen die ervoor zorgen dat mensen gezond blijven door ziekteverwekkers uit de buurt te houden. Het woord is afkomstig van het Griekse woord Hygieia; υγιεινή was in de Griekse mythologie de godin van de gezondheid en reinheid.”

Reinig je kwasten!!
Zeker professionals maar ook voor bij jezelf thuis raad ik u aan dit te doen. Omdat je, om duidelijke reden; je bestek afwast na het eten, is het ook belangrijk om je make-up kwasten schoon te maken.

Niemand wordt blij van geïrriteerde ogen of huid. Door vieze kwasten en het ‘lenen’ van elkaars spullen zit een oogontsteking in een klein hoekje. Een open wondje? Dan is make-up al niet fijn laat staan een makeup aangebracht met een vieze kwast. Hallo ontsteking.

Gelukkig heb je tegenwoordig kant en klare brush cleaners (bijvoorbeeld van de Make-Up Studio, even dippen, afspoelen en klaar!) (ps, nee ik heb helaas geen aandelen in de Make-up Studio, ook betalen ze mij niet, in geld of producten, om hun naam te noemen..... we blijven hopen :))
 Daar zit vaak een persentage alcohol in waardoor het ook goed desinfecteert. Met behulp van bijvoorbeeld een tissue/ doekje is de kwast zo schoon en direct weer klaar voor gebruik.

Te duur? Geen probleem. Baby shampoo doet wonderen. Even de kwastharen nat maken ( probeer alleen de haren te doen) vervolgens inzepen, uitspoelen, laten drogen (op een handdoek of een rekje) en klaar. Je kunt in tegenstelling tot de (spray)cleaner niet gelijk je kwasten gebruiken, maar de volgende ochtend zijn ze weer droog en klaar voor gebruik.

Alles weer fris en schoon!
En niet alleen dat….. je heb ook de levensduur van je kwasten verlengt. Zo kun je nog lang blijven genieten van je favoriete make-up poederkwast.
Een investering in een goede kwasten set is dan opeens veel interessanter. Ik heb een paar kwasten die al bijna 13 jaar meegaan en nog steeds zijn ze mooi en vol.

Omdat ik aan het vloggen ben heb ik ook een filmpje gemaakt hoe je ze zou kunnen reinigen. Deze komt donderdag online! Geen excuus meer.
Vlog #3 gemist, no worry, check it here:Niet alleen de make-up kwasten moeten worden gereinigd ook de haarspullen moeten schoon! Borstels en kammen, krul en stijltangen, klemmen en rollers.... met goed heet water en mijn wonderdoek (van microvezels) hou ik alles schoon zonder beschermlagen aan te tasten. Alles wat wel een sopje mag hebben, sop ik. Goed laten drogen of droogmaken.

Zo dat voelt prettig!

Succes
Liefs Cynthia

#bruidsstyling #bruid #beauty #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten