BEHIND THE CAMERA || in de schoenen van de fotograaf

18-4-2017
Ik sta graag achter de camera, verstopt dan, niet dat ik hem bedien. Voor de camera is niet mijn beste kant :) Door mijn werk kom ikmveel in aanraking met fotografen en ik heb door een workshop nieuw respect voor ze gekregen.

Want wat is dat moeilijk zeg. Iets goed op,de foto krijgen. Automatische stand aan, klikken even photoshop erover en klaar....
Nou ik kan je vertellen dat er veel meer achterzit! (Tot mijn eigen verbazing ;))

Verleden week maandag heb ik een workshop styling en fotografie gevolgd bij Rumah in Naaldwijk waar Sandra ons leerde stylen en wat tips gaf over FB en Instagram gebruik. Daarna heeft Irene van Irene Hilhorst Fotografie ons geleerd het op de foto te zetten. Met de spiegelrelfex camera (ik moest hem even afstoffen, maar het beestje doet het nog prima)
Na veel tips en tricks en een heerlijke lunch, credits voor NON pop-up, moesten we aan de slag. De camera ging van de automatische stand af en daar mogen we hem nooit meer opzetten!

Even naar buiten voor een frisse neus en om te oefen met daglicht. Nog even een brandje voorkomen in de winkel tegenover en na een wandeling was het tijd voor koffie! Toen was het tijd voor het binnen fotograferen, met natuurlijk licht.
Er stonden al wat tafeltjes klaar om op te oefenen. Met een donkere en een lichte backdrop.

Makkelijker gezegd dan gedaan, na 30 minuten had ik pijn in mijn handen, rug en nek, zere ogen van het kijken en frustratie omdat het niet ging zoals ik wilde. Ik deed toch precies wat er was gezegd.....

En toen opeens, snapte ik het, de iso stond verkeerd, duh, diafragma, sluitertijd, over of onderbelichten, alle nummertjes, wijzertjes en pijltjes en knopjes waren logisch. Opeens voelde ik mij een fotograaf!
Bij lange na geen professional, gezien het feit dat ik zo een 5 minuten over een foto aan het doen was, maar ik was super trots op die foto! (Even doorscrollen voor het resultaat)

En dus een compleet nieuw respect voor fotografen gecreeërd! Men wat werken die mensen hard. Het is niet zomaar camera aan, klikken en door. En dan doe ik er 5 minuten over, de professionals doen het zoveel sneller, mooier en beter. Ik moet nog heel heel heel veel oefenen wil ik op dat niveau komen. En dan de techniek.... pfff....

Ik kwam thuis met mijn nieuwe kennis en het eerste wat ik wilde doen was de kimderen mooi op de foto zetten. Oke.... kinder fotografie is niet mijn ding. Staat eindelijk de camera goed zijn de kinderen weg.... snelheid.... puntje..... 😂

Lieve fotografen, wat heb ik jullie werk onderschat. Het werk dat jullie leveren is onbetaalbaar!
En voor een ieder die zich afvraagt waarom ze 'zoveel' zouden betalen voor een geweldige fotograaf moet maar eens proberen om het zelf te doen, of fotos te laten maken door een 'beginner'. Ik weet nu dat het niet zomaar klik en go is.

Het is een praktijk vak dus ik zal zeker blijven oefenen! Ik snap het dus ik vind het leuk. Hieronder het eindresultaat van de workshop en uiteraard direct in praktijk gebracht bij een bruidje!
Fotocredits zijn dus voor mij! 😂 Ze zijn niet bewerkt, ofwel geen filter of wat dan ook. Puur op de instellingen van de camera gemaakt!

Bij de bruid thuis, lipstick van de makeup studio.

Bij de bruid thuis, lipstick van de makeup studio.

Flatlay tijdens de workshop 1

Flatlay tijdens de workshop 2

Lichte backdrop 

Donkere achtergrond 1

Donkere achtergrond 2

En wat denk je? Heb ik talent.... zit er een favoriet voor je bij?
Ik zal zeker blijven oefenen :)

Nogmaals bedankt aan Sandra en Irene, wat een geweldige middag was het. Ik kan het iedereen aanraden.

Liefs Cynthia 💋

#bruidsstyling #bruid #beauty #blog

1 opmerking:

  1. Wil je deze lichtgewicht 4k ultra hd actie camera-gebruiksaanwijzing maar kan niet omdat de prijs echt niet zo budgetvriendelijk is? Raak niet gespannen omdat deze geweldige camera voor een zeer redelijke prijs beschikbaar is, want er zijn enkele kortingen beschikbaar op deze website van vanletlet.nl.

    BeantwoordenVerwijderen