Handen in het haar!

Het wassen van haren is iets wat we allemaal doen. Sommige wat bewuster dan andere. Hoe vaak? Welke shampoo is het beste? Wel of geen conditioner? Lastige vragen.... ik zal je wat van mijn tips delen en mijn haarwas ritueel.

Product.
Ik gebruiken van alles, door elkaar, goedkoop, lekker ruikend, fles op, nieuw merkje uitproberen.... niet heel goed voor je haar en je ph waarde, als je ergens vet haar van kunt krijgen is het te vaak van product wisselen. Kies en probeer er bij te blijven. De merken vullen elkaar aan, dus je eindig vaak met een shampoo en conditioner van hetzelfde merk.
Ik gebruik aloe jojoba, natuur product wat mijn haar voed, hersteld en reinigd zonder het te beschadigen.

Hoe vaak.
Als ik het iedere dag doe kan ik niets meer met mijn haar. Ik was het 2x in de week.

Mijn ritueel;
1. Ik maak mijn haar goed nat, terwijl ik het alvast masser zodat, mijn vele haren, goed nat worden. Masseren is belangrijk! Het ontspant de hoofdhuid en dus een goed gevoel en is je haar ook ontspannen. Probeer zacht te kneden, als je rondjes maakt krijg je knopen in je haar
2. Een beetje shampoo, we gebruiken allemaal veel te veel producten. Beter 2x weinig dan 1 keer veel te veel. Zonde. Door deze 1e keer van licht wassen maak ik de bovenkant van het haar schoon.
3. Uitspoelen
4. Weer een beetje shampoo, je zult merken dat je nu veel sneller en beter je hoofdhuid en haar kunt wassen! Was masserend.
5. Uitspoelen
6. Cremespoeling. Ook niet te veel, verdeel ik over mijn haar, niet zo zeer de punten maar ook juist de haargroei heeft condioner nodig. Dit laat ik ff lekker intrekken terwijl ik;
7. Gezicht scrub, scheermes gebruik waar nodig en daarna mijn lichaam was.
8. Uitspoelen.

5 minuten en mijn haar is klaar om even te drogen voordat ik met de fohn droog en daarna in model breng.

O ja en heel belangrijk maar ook zeer regelmatig je kam en borstel schoon!

Succes,
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten