THE ROYAL WEDDING II Gewoon heel normaal

22-5-2018
Afgelopen weekend was het Pinksterweekend, er werd een hoop getrouwd, maar daarna was het tijd voor ontspanning en zijn we een heerlijk weekend weggeweest. Maar uiteraard heb ik zaterdag 19 mei 2018 voor de tv gezeten.

Ik wilde niets missen van The Royal Wedding. 
Prins Harry trouwt zijn Meghan die ik natuurlijk al kon van de serie Suits, wat een onwijs goed serie is! Uiteraard vooraf ook alle docu's bekeken. De serie The Crown om mee te beginnen, natuurlijk een tv serie, maar het gaf zo mooi weer hoe de tradities in 'The Firm' werkte. En als er maar iets niet liep zoals het hoorde dan stonden de mannen klaar om er een stok voor te steken.

Bronfoto: Pinterest


En dan, nog terwijl oma regeert gebeurt dit huwelijk. Hoe de jaren veranderen. Zo was scheiden eerst uit den boze, of trouwen met een burger betekende afstand doen van de troon en op een ander continent gaan wonen. Maar nu trouwt een 'gewone meid' die een prachtig rugzak met levenservaring heeft met een Prins. Hoe gaaf! En dat was dan ook een van de reden dat ik dit niet wilde missen. Wat een gebeurtenis.

Daarnaast was ik natuur heel erg benieuwd naar hoe alles eruit zou zijn, de jurk! maar ook de aankleding, de dag zelf. (zoals vaker is stroomt daar vaak een trend uit) Hoe zouden ze het in het vat gieten. Zou er dan toch een stijve stok doorheen worden gehaald. Nou gelukkig hebben ze, voor mijn idee, echt hun eigen stempel op dag mogen zetten.

Mijn waarnemingen; 
De Jurk
AMAZING, had ik het verwacht. Ja en nee, ik had wel in gedachte dat het een gladde, rustige jurk zou zijn, maar dan met iets minder mouw en ik hoopte op een beetje blote rug. Maar wat stond deze jurk haar waanzinnig. Less is More. En zo zie ik al dit jaar dat het kant en bling minder wordt. Een prachtige lange sleep. En uiteraard was het niet te missen, de sluier. De hele lange sluier. Stond haar prachtig en paste goed bij het geheel. Hoewel ik daar dan echt de Royal inzit. Met de tiara. Maar niets was uit balans.

Bronfoto: Pinterest

Bronfoto: Pinterest


Haar en Make-up
Ja ja ja, niets heftigs want zo is ze niet. De zachte mooie make-up die haar natuurlijke beauty nog meer naar voren laat komen. Geen heftige kleur op de lippen of een 'French manicure' op de handen. Alles van deze tijd. Laat zien wat je heb, wie je ben, op je mooist. Door die glimlach en kracht die ze uitstraalde kwam haar schoonheid nog meer naar voren. Ik zie het dagelijks gebeuren een vrouw die verandert in een bruid. Daar kan geen likje make-up tegen op!
Het haar paste ook perfect bij de jurk en de stijl. Hoewel je geen textuur zag door die enorme sluier en gebrek aan foto's... Maar een 'simpele' low updo, laag opgestoken. mooie natuurlijke volume en een perfecte midden scheiding. Wat de rest ook zegt, dat door de loslatende plukjes, het minder chic was, minder Royal. Vond ik het juist goed dat dat het deed, want juist dat maakte het menselijk!

Bronfoto: Pinterest


De Bruidegom
Een man in uniform. Jammie! En gewoon met baard! Heel even was ik bang dat hij hem eraf zou halen. Maar moet je hem zien. Hoe 'niet Royal' is dat. Gewoon lekker Harry. Een beetje dwars, helemaal eigen. En zo fijn ingetogen! Ik hou van het zwart. Hij toonde geduurde alle emotie. Kleine handkneepjes, een waterig oog, een verliefde blik. Het zag eruit als een gewoon huwelijk. Twee mensen die verliefd zijn en nu trouwen, ondanks dat er een paar miljard mensen naar keken.

Als ik het vergelijk met de bruiloft van zijn broer, mij wat een verschil. De touwen die er toen aan beide hun schouders hingen... dat is toch wel een stuk 'statiger' en was perfect voor hun en deze 'ingetogen' bruiloft paste perfect bij Harry en Meghan.

De Aankleding
Het eerste wat ik zei: "Kijk zo kleed je een kerk aan"
Alsof je een sprookjestuin binnenloopt. Hoe geweldig en dat ze daarna ook de bloemen hebben gedoneerd. Beter dan weggooien.
Hoe ze binnenkwam lopen. Hij samen met zijn broer. Die hebben leren communiceren zonder dat andere weten wat ze zeggen en denken. Ik neem aan dat ze wel een grapje of wat hebben gemaakt op weg naar de trappen en het altaar. Mooi ook hoe zijn broer de ringen verzorgde!
En toen kwam Meghan, een stuk alleen, krachtig en mooi naar binnengelopen. Wellicht dat het stukje actrice in haar daar bij heeft geholpen om het gemis te verbloemen. Maar ik denk dat het ook in haar zit. Het boeket wat ze vasthield vond ik erg bescheiden. Was heel blij dat het niet zo een struik was, want dan vind ik nergens op slaan, maar een klein stukje groter of eerder gezegd wilder had wel gemogen. De bruidsmeisjes en bruidsjonkers ook allemaal ingetogen in zwart en wit. Ik vond het zo mooi! De knipoog naar Mama Diana waren traan trekkend. Zoals hij in een interview zei: "ze zouden beste vriendinnen zijn geweest" en dat denk ik ook. De steentjes in de verlovingsring, de lege stoel naast William, de bloemen....

De Dienst
En dan het 'Amerikaanse' vleugje dwars door de stijve Britse woorden heen. Love it! Vooral het koor dat zong Stand by me. Kippenvel. Maar verder was het wat je van een kerkdienst zou verwachten. Lang, veel al over God, lang, en toch wel onpersoonlijk.
Ach een burgerlijk huwelijk met een persoonlijke anekdote, liefdes verhalen. Dat is niet echt voor The Royals.

Maar ik vond het vooral mooi om te zien dat er werd gelachen en er wat tradities werden omgebogen. Daarna was het feesttijd en verruilde ze de mooie trouwjurk in voor een avondjapon. De eenvoud was hier ook weer adembenemend. En ja een man in uniform "smoking" hot!

Ik heb genoten! Ik kan zeggen dat ik er bij was.
En aankomend weekend ben ik bij andere bruiloften die op hun eigen manier Royal zijn.
Wat ik nog wel even wil benadrukken is dat we, ongeacht wie we zijn, of wat mensen van ons verwachten we onze bruiloft feest inplannen hoe we zelf willen.
Tradities kun je buigen!

Liefs Cynthia
Bronfoto: Pinterest
Geen opmerkingen:

Een reactie posten