HAARSTYLING II Bruiden met kort haar

29-5-2018
"Ik heb niet genoeg haar."
"Mijn haar is te kort, daar kan niets mee."

Conclusies die veel te snel worden getrokken. Tijdens de Love and Marriage beurs deed ik mini proefsessies. Hier kon ik veel bruiden laten zien dat; je haar laten groeien, duizenden euro's aan extensions uitgeven of niet het droomkapsel kunnen hebben onzin is. Een goede kapster/ haarstylist kan met ieder haartype wat prachtigs maken.

Bruid Yvonne, met kort haar en Bruidegom Arjan ook met kort haar ;)

Natuurlijk kan soms een beetje hulp geen kwaad maar dat hoeft geen honderden euro's voor neer te leggen. Dan heb ik het over een donut gebruiken voor wat extra houvast, of wat tijdelijke clip in extentions voor wat extra volume.
Het gebruik van goede producten en technieken bied al snel het behaalde resultaat. 

Ik hoorde ook op die beurs van een bruid die plaatsnam in mijn stoel dat een kapper haar had weggestuurd. "Nee daar kan je echt niets mee."
Mijn mond viel open van verbazing. Zo iets zeg je niet. Door jaren bleken van het haar en misbruik van stylingsapparaten was het beschadigd. Iets wat een goede verzorgingsproducten al een deel kan wegnemen. En binnen 15 minuten liet ik haar droomkapsel zien zonder toevoegingen.
"Meid laat je niet tegenhouden, met jou haar kan genoeg!"
Met een super blij gevoel verliet ze de stoel! Dat was mijn missie, de onzekerheid wegnemen.
Stoom uit mijn oren als ik dat soort verhalen hoort. Als je iets niet wil of kan doen, zeg dat dan gewoon. Ik verwijs ook wel eens klanten door als ze iets willen wat niet mijn expertise is. Want ik wil dat iedere bruid zich mooi voelt!

Uiteraard heb ik ook mijn voorkeur voor soort haar, maar alles geeft een nieuwe uitdaging.
Dun kort haar, wat door medicatiegebruik niet voller zal worden, kom maar op!
Als je van die mooie lange lokken heb die heerlijk meewerken en ieder kapsel kan er mee worden gemaakt, daar zit toch geen uitdaging in :)
Bah, ik vind het verschrikkelijk om mijn handen daar in te hebben.

Alle gekkigheid op een stokkie, wat voor haar je heb, er is meer mogelijk dan je zal denken!

Natuurlijk als je gaat zoeken op bruid kapsels zie je alleen maar lange haren en vol opgestoken kapsels, jammer want ook met een kort kapsel ben je een prachtige bruid en kun je leuke dingen met je haar doen en evt. losgaan met accessoires!

Check dit;
Vriendin Yvonne is getrouwd op 6 april 2018 met haar vent! (ik wilde schrijven met mijn vriend, maar dat is raar... hoewel hij wel mijn vriend is, maar niet 'mijn vriend' in de vorm van 'mijn man' want dat zeg ik bijna niet en zij mijn vriendin, is het logischer om dan te zeggen, mijn vriend is getrouwd met mijn vriendin. Nee, ook dat klopt niet.... zucht, vrienden van mij zijn getrouwd. Laat maar)

Een paar maanden daarvoor was ze mee om model te zitten bij een haarstylingsmasterclass en zoals je kan zien, kun je korter haar ook gewoon opsteken...
of zoals ze het droeg op de bruiloft, losse krul met een prachtige verse bloemen diadeem!
(Het huwelijks verhaal van Arjan en Yvonne staat gepubliceerd op de blog vam Wedding Westland, zeker de moeite waard om te lezen! REAL WEDDING ARJAN EN YVONNE)


of bruid Annelot:Of bruid Monique, ze had ook net iets langer haar dan Annelot, maar wel een stukje dunner en we hebben het zonder opvulling leuk opgestoken!
Mijn motto: Als je een plukje haar kunt draaien, kun je het opsteken!

Natalja Fotografie heeft van Bjorn en Monique ook een mooie blog geschreven, met veel foto´s! LEES HIER


Op mijn pinterest heb ik ook een bord met ideeën voor bruidskapsel met korter haar. Zo zie je dat er toch genoeg opties zijn. KLIK HIER
Dus bruiden to be, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, benadrukken....

Er is meer mogelijk dan je denkt, voor meer ideeën vragen of om even gerustgesteld te worden kun je altijd even contact opnemen. info@cynthiaveenman.nl of app-en mag natuurlijk ook gewoon.

Dank je wel voor het lezen!
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten