BRUID & BRIL II Yes! (repost-update)

15-5-2018
Ik ben altijd al een beetje jaloers geweest op bril dragers.

Heb serieus overwogen om een bril zonder sterkte te nemen.
Damn those good eyes :)

Geen zin of tijd voor oogmake-up? Hop bril op en je heb een mooie accessoires, net als met een badhairday je een leuke hoed op kunt zetten. Maar ik heb ook de nadelen van een bril ondervonden..... sinds een 1 1/5 jaar hebben de twins een bril. Uiteraard allebei, je bent tweeling of niet. En niet zo een zuinige ook. +6
(Dat begon met +5, waarop de meeste zeiden, ach bij jonge kinderen met een plus sterkte zwakt dat nog wel eens af... Tja... over een paar maanden is er weer controle, als ze dan weer erger zijn dan denk ik dat ik van mening ben dat, dat niet waar is. Dus)

Nu zijn kinderen met een bril denk wel anders als een volwassenen..... ze zijn al bekrast geweest, pootjes eraf, gebogen, krom, opgaan zitten en staan. Mee gegooid, kwijtgeraakt, genegeerd. En ik blijf ze maar poesten. Het is zo erg wennen voor ons allemaal. Maar we zijn er al beter in.

Omdat wij allebei geen bril dragen ging er een hele nieuwe wereld voor ons open. Wat zijn die dingen duur en wat komt er veel bij kijken zeg. Gelukkig was de opticien heel goed met de jongens en voor ons als ouders ook, want ik vond het nog al een verandering. Maar ik kan ze nu niet meer voorstellen zonder. En misschien heb jij dat ook. Al jaren een bril. Het maakt jou jouw zeg maar.


Bruid Rianda, working the glasses, omdat ze zonder niet Rianda is. Bruidsmake-up en Bruidskapsel by me.

"Draag je lensen of een bril?"
Een vraag die ik tijdens iedere proef stel.
Waarom? Omdat ik dicht bij de ogen werk (bijna erin) dan is het handig om te weten of er ook lenzen inzitten. Met een bril is het handig om te weten of het een plus of min sterkte is en 'Hoe blind je werkelijk bent ;)'

"Je ziet niet veel bruiden met bril" zei laatst een bruid tegen mij. En daar heeft ze gelijk in, wat eigenlijk raar is want ik denk dat 30% van de bruiden wel een bril draagt. Nu kiezen sommige ervoor de bril te vervangen voor lenzen op hun trouwdag. Om er meer tijdloos uit te zien, of omdat ze eigenlijk best een hekel hebben aan hun bril. Voor de foto's en de make-up hoef je het niet te laten.Zonder bril zou de bruidsstyling niet af zijn. Omdat het bij haar hoort.
Bruidskapsel en bruidsmake-up door mij

Als de bril bij je hoort, draag hem dan!

Tijdloos zullen je foto's niet zijn, mode in jurken en bloemstukken en pakken verandert ook. Ook de mode van brillen. Waarom kiezen voor tijdloos als de bruiloft juist op het mooie moment plaatsvind. Een moment waar jaren op terug kan kijken en verhalen vertellen. Samen om kan lachen over de mode van toen, want dat doen we nu ook met de trouwfoto's van onze ouders, grootouders ect. 
En allemaal vertellen ze hetzelfde, dat was toen mode!

Wat je ook besluit bespreek het. Make-up voor brildragers is niet heel anders maar er moet rekening worden gehouden met je montuur. Groot of klein, gekleurd of geen. Of het plus of min is.
( Een Plus sterkte vergroot de ogen en zal een de make-up dus ook sterker aanwezig laten lijken. )
Dit allemaal ivm kleurgebruik, eyeliner, techniek van opbrengen. De wenkbrauwen hebben ook een belangrijke functie. Mooi verzorgt en goed in model. Ik hou van het woord balans! Want het moet allemaal in balans zijn en niet een klomp aan (wenkbrauw)haar, bril en make-up.

Een goede make-up artist, visagist die bruidsmake-up verzorgt zal je zeker goed kunnen adviseren en informeren.
Ondanks een zwaarder, modern montuur, is het toch romantisch en licht. Fotocredits Liefdesmomenten
bruidsmake-up en bruidskapsel door mij.
En ook in een kleurrijke, festival thema bruiloft past de bril perfect, omdat het bij haar hoort! 
Bruidsmake-up en bruidskapsel door mij.

Vaak spiegelen brilglazen op foto's. Ik vind het lastig, maar gelukkig worden veel glazen ontspiegeld en weet de fotograaf veel tips en tricks om dit te voorkomen. Dus mooie trouwfoto's!
Poets de bril wel even op voordat je foto's gaat maken. Vlekken op de glazen is een No Go. Een extra poetstdoekje in je tasje is geen overbodige luxe.

Draag je niet altijd een bril maar krijg je, door het lang niet dragen, hoofdpijn? Zorg er dan voor dat je je bril bij de hand heb. Knijpen halverweg de dag ziet er lelijker uit dan de bril op de foto. En hoofdpijn tijdens je trouwdag is ook niet lekker. Dat komt de volgende dag wel, van de drankjes :)


Of je wel of niet je bril draagt is wel handig om van tevoren te bepalen. Het heeft namelijk wel invloed op bijvoorbeeld je overige accessoires zoals sieraden. Tijdens een proefsessie kun je deze keuze maken. Ik werk vaak met wimperstukjes en die maken de wimpers wat voller. Soms kan dat er voor zorgen dat de wimpers de glazen raken.... Handig om te weten of ik ze dan wel of niet kan gebruiken. 


Conclusie, blijf jezelf, met of zonder bril. Wear it, One it, with pride.
Liefs Cynthia
Bruidsmake-up passend bij de natuurlijke look en bril, door mij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten