TIMETABLE TIPS || De ochtend van je trouwdag

"Hoe laat wordt je opgehaald?" 'Hoe laat verwacht je de fotograaf?'
Allemaal tijdschema feitjes die ik graag wil weten zodat we kunnen bepalen hoe laat ik begin aan de styling op je trouwdag. Ik zal je wat tips geven over de ochtend planning.

Fotobron: pinterest

Er wordt veel op forums ed gevraagd wat nu het beste tijdschema is om aan te houden voor je trouwdag. Elke bruiloft is anders en heeft ieder zijn eigen bijzonderheden waar tijd voor gemaakt moet worden. Er zijn standaard schema's en tips te vinden op het internet. Standaard is misschien niet wat er bij jullie trouwdag past...

- Vraag aan je leveranciers wat hun kwa tijd adviseren. Of je nu een walking diner heb of een 4 gangen menu daar zit wel wat tijdverschil in.
- Heb je meerdere locaties, hou dan rekening met reistijd. Of heb je alles op 1 locatie, dan is het misschien fijn om even een momentje met ze 2e in te plannen.
Ach zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mijn experties ligt toch aan het begin van je dag.

Wat is handig om te weten voor de ochtendplanning?:
1. Als eerste wil weten is hoe laat je klaar moet staan/ wordt opgehaald. (Aan de hand daarvan reken ik terug.)

2. Voor haar en make-up van de bruid wil ik 2 uur inplannen. We hebben al een proef gedaan en we weten wat er gaat gebeuren. Dus ja het kan allemaal sneller, maar in deze 2 uur zitten ook extra zenuw plaspauzes, hysterische schoonmoeders, mensen die je nog een cadeautje geven, de hond of kinderen die aandacht vragen. Liever te vroeg klaar dan te laat.

3. Plassen, deo en tandenpoetsen voor het aankleden! Dan doe ik daarna de lipstick op.

Aankleden gebeurt NA haar en makeup!

4. De jurk, het aankleden, neemt ook meer tijd in beslag dan we denken. In de bruidswinkel heb je de professionals, nu heb je een zus/ vriendin/ moeder die je mag helpen. :) incl zenuwen. Heb je een rijgsluiting of een rits of een rij knoopjes?Rekenen hier gerust 30 minuten voor!

5. Panty's met of zonder jarretels, een kousenband, bh/ torselet, ondergoed... leg het allemaal klaar zodat je het zo aan kunt trekken. Ook dit lijkt allemaal meer tijd in beslag te nemen dan normaal. Je bruidspossie is wellicht aanwezig om je te helpen, hoe lief en gezellig, tijd besparend is het niet :)
Ook loopt er wellicht een fotograaf rond waar je even op moet wachten. Allemaal kleine factoren die je kan inplannen.

Even snel aankleden.... niet dus, het kost meer tijd dan je denkt.

6. Eten en drinken. Ontbijt is belangrijk. Niet iedereen is in staat om te eten... omdat je het nooit doet of vanwege de zenuwen. Je heb bij mij in de stoel ruim de tijd om kopje thee en wat lichts naar binnen te werken. Flesje water naast je zodat je goed blijft drinken!
(Een mimosa is natuurlijk ook welkom, even de scherpe randjes eraf en vitamine binnen krijgen!)

7. Parfum! Het liefst opspuiten voordat je je sieraden om doet. Het kan namelijk een aanslag geven en dat is weer niet mooi op de foto's.

8. Het omdoen van de sieraden; ketting, armband, oorbellen en je haarsieraden. Dit zijn ook vaak momentjes dat langer duurt dan je denkt. Het is niet even hophop. Een armbandje gekregen van je getuige die hem voor je omdoet, je zus die een ketting vastmaakt, je oorbellen indoen voor de spiegel. Mooie fotomomentjes en door de trillende handen gaat het niet allemaal in 1x om.

Hoe zet je dit allemaal in je tijdlijn:
Bijvoorbeeld:
11u00 klaarstaan/ wordt je opgehaald.
10u15 ga je je aankleden
8u15 begin ik aan je haar en makeup
8u00 koffie voor de bruidsstylist
7u30 opstaan en even op gemak wat dingen klaar leggen, rustig wakker worden, even douchen

TIPS

  • Hou er maar rekening mee dat alles langer duurt dan normaal
  • Zorg dat alles klaar ligt. Opzoek gaan naar oorbellen of haarsieraden kan worden vermeden.
  • Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zeker! Maar er zijn dan meer mensen die je aandacht willen (ook al noemen ze het helpen) hoe meer zielen, hoe langer het duurt.
  • Duidelijke taakverdeling voor de dames en heren die aanwezig zijn. Iemand die even de kinderen/ huisdieren bezig houd. Iedereen die overbodig is vermaakt zichzelf maar even :) 
Een goede ceremoniemeester die communiceerd tussen leveranciers en met gasten en het tijdschema in de gaten houd is een must! Het is best een taak die dag, maar juist iemand die zegt en vraagt is nodig! Een weddingplanner of professionele ceremoniemeester kan dit ook overnemen. 
Ik heb vaak genoeg gezien dat de meeste stress/tijd situaties onnodig zijn. Als er maar iemand even aan het roer gaat staan. (Ik roei graag mee, maar mijn hoofdtaak is het verzorgen van de bruid, uiterlijk en mentaal :)) 

Ik hoop dat je met deze informatie wat meer weet en beter kan plannen. Nog vragen of andere tips? Let me know.

Liefs Cynthia 💋
#bruidsstyling #bruid #beauty #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten