PINTEREST|| een wereld aan inspiratie.

13-12-2016
De helft van alle bruiden heeft wel een idee hoe ze hun haar en make-up willen hebben op hun huwelijk, maar de andere helft heeft geen idee. No Worry, deze stylist denkt graag met je mee!

Bij het maken van een afspraak voor de proefsessie krijg ik soms al plaatjes (of complete moodboards) door gemaild. Ideaal, maar als je nog geen idee heb van wat je wil of wat je mooi vind is het lastiger.
Misschien zie je wel wat moois maar denkt je dat dat niet mogelijk is met je haar of dat het je niet mooi staat. Niets is minder waar! Het geen wat je wil is vaak gewoon mogelijk. Laat je daar niet door tegenhouden.Stap 1: installeer pinterest! Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat valt best mee. via deze site ( er is ook een app) www.pinterest.com kun je dmv zoekwoorden inspiratie op doen voor werkelijk alles, maar voor nu houden we het even op bruidskapsels. Het is een engelse site en bij het gebruik van engelse zoekwoorden vind je dan ook meer. Het zijn niet alleen foto's maar ook blogs en vlogs.
Tik bijvoorbeeld in: weddinghair updo (bruidskapsel opgestoken) en zie daar..... allemaal prachtige kapsels. Door het toevoegen van woorden als chiq, romantisch, beach of fresh flowers kun je het specifieker maken.


"Ik weet wel wat ik wil, maar kan het niet goed uitleggen"
Tja nu kom ik heel ver met deze uitleg en met dingen proberen en anders te benaderen komen we echt wel op wat je wil. Maar een beeld zegt duizend woorden. Weet je vanzelf dat je niet goed onder woorden kan brengen wat je bedoeld dan is juist een moodboard handig.Stap 2: Je kunt nu de foto's die je mooi vind 'bewaren' je kunt borden aan maken en hierop je eigen moodboard creëren. Maak een nieuw bord aan, geef "deze een naam/ titel: bijvoorbeeld bruidskapsels en klik evt, onderaan op het slotje. Zo maak je een bord privé, wel handig als je dingen geheim wilt houden, het is tenslotte het internet Big Brother and Friends are watching :)
Je kunt namelijk via Facebook inloggen of een account aanmaken. Als je dat niet 'privé' maakt dan kunnen je fb friends zien wat je pint en/of je pin-vriendjes.Bedenk niet wat er evt bij je past, maar bewaar alles wat jij mooi vind. De stijl, of de voorkant, of de vlecht, of die krullen. Al is er maar 1 ding op de foto die je aanspreekt = bewaren. Zolang jij het mooi vind en het voelt als jou en jullie dag, hop pinnen die handel. Als stylist zie ik graag wat je mooi vind. Ik zal je dan adviseren hoe we dat het beste met jou haar kunnen doen.Geen tijd of geen zin, geen probleem. Ook daar heb ik een oplossing voor.
Ik heb zelf 3 borden voor je klaar staan, kijk er gerust op rond en wie weet zit er wat voor je bij. (klik op de woorden die jouw aanspreken)Vintage / Lace bride
Outdoor Prinses bride
Boho / Beach bride


Ook van deze borden kun je de plaatjes bewaren op je eigen bord. Je kan mensen volgen en nieuwe ideeën verzinnen of zelf je ideeën plaatsen. Maar dat is leuk voor een volgende keer.
Ik moet je waarschuwen. Pinterest is zeer verslavend. Eenmaal bezig kun je moeilijk stoppen. Beperk het dus voor nu tot de bruiloft.


Want niet alleen ik wordt blij van voorbeeld plaatjes. Ook de bloemist, fotograaf en styling kun je een duidelijk beeld geven van hoe jij jullie dag ziet. Uitnodigen of DIY tips. Mooie weddingteksten of het zoeken van je weddingoutfit.
Inderdaad: zet maar een grote pot thee, nestel jezelf op de bank of aan tafel en open je laptop, tablet of telefoon en GO.


Mocht het niet lukken, schroom niet en bel of email. Ik help je er graag doorheen.


Succes
Liefs Cynthia
Geen opmerkingen:

Een reactie posten