Een dag uit het leven van een visagist

Geen week, geen dag is bij mij hetzelfde.
Als zelfstandige, freelancer, heb ik geen 9 tot 5 baan, geen vaste werkplek, geen vast schema. Geweldig!

Zo ziet soms mijn dag eruit:

Zaterdag; een dag waarbij ik mij geen zorgen om opvang hoeft te maken. Dan is mijn vent thuis met de twins en hebben ze een Stierendag. Of eigenlijk een 2x ram 1x stier dag. Heerlijk bespaart mij wat tijd smorgens.

7.00 Dus heb ik alleen zorg voor mijzelf, aankleden, ontbijt, koffie.
Mail checken, schema checken en laatste check van spullen. Lunch pakketje mee! En gaan.

Om 8u30 zat ik in de auto op weg naar een klant voor een prive haarstylingsworkshop. Samen met haar 2 enorm, gezellige, honden 2 uur lang haarstylingstips en tricks. Uit letterlijk alle kastjes kwam wel wat aan haarspullen. Dus ook alles uitgezocht. En een nieuw boodschappenlijstje/ verlanglijstje gemaakt.
Een tevreden klant!

Door naar mijn volgende afspraak!
Reizen is onderdeel van mijn werk, dus reistijd en afstand is iets om rekening mee te houden, op zo een dag is de auto dan ook een tweede kantoor. Ik hou wat administratie bij, lunch er en uiteraard ga ik los op de muziek.
Ja ik ben iemand die graag hard meezingt en swingt onder het rijden!

Zo kom ik om 13u00 aan bij mijn volgende klant, een aanstaand bruidje voor haar proefsessie. Aanwezig zijn: nog even man lief, die daarna boodschappen doet. Ideaal! Zus en een vriendin. Ook dochtertje is er maar die ligt heerlijk te slapen.
Aan de slag dan maar. 3 uur heerlijk tutten en kletsen.

Wist je dat: koffiedik katten uit de tuin houd. Dat deze 2 zussen allebei trouwen dit jaar en ze elkaar trouwen!

Bruid is helemaal tevreden! Toppie

Omstreeks 16u00 zit ik weer in de auto opweg naar huis. Waar ik mijn mannen half slapend op de bank aantref, die hebben hard gespeeld in de speeltuin. No worry's ik doe even wat boodschappen en maak het eten klaar.

18u00 lekker burgelijk met ze alle aan het avondeten

18u45 tijd om de 2 rammen naar hun bed te doen. Het naar-bed-gaan-ritueel eindigd bij mij met het voorlezen. Terwijl de stier dit doet check ik snel mijn spullen want ik heb nog 1 klant deze avond.

Na een verkeerde afslag, rijswijk of rotterdam, begint toch allemaal met een R..... kom ik om 20u00 bij een bruid aan die zenuwachtig is voor haar proefsessie.

We hebben allemaal wel dat we onzeker zijn 'gemaakt' over ons uiterlijk door wie of wat dan ook. Bijnamen (scheldwoorden) niet voldoen aan een ideaal beeld en daar steeds op een nare manier aan herinnerd worden. Vrouwen over vrouwen, er moet meer respect voor elkaar komen.
Zo was deze bruid al jaren geconfronterd met haar haar. Meedere kappers die er wel een negatief oordeel over hadden..... te weinig, te kort..... of ik er wat mee kon....
JA!

Traantjes van geluk kwamen er aan te pas toen ik klaar was. Ze was gerustgesteld, voelde zich mooi en was verbaasd wat ik met haar haar kon doen.

Wat een top afsluiting van de dag! I love my job. Ik heb de eer dames zich nog mooier en zelfverzekerder te laten voelen en zijn.

23u30 thuis! Spulletjes aan de kant en nog even een drankje met mijn Stier en dan ben ik toch echt klaar om naar mijn bed te gaan. Het was een drukke dag, maar een die ik niet zal vergeten.

Weltrusten en remember:
You are Beautiful!

Liefs Cynthia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten