5 tips voor mooie verzorgde handen

Je handen gebruik je de hele dag! Dan zou je denken dat we het vanzelfsprekend vinden om er goed voor te zorgen...... maar niets is minder waar. Ik sta er even bij stil. Mijn handen zitten vaak heel dicht op iemands gezicht. Wel zo fijn als ze er ook netjes en verzorgd uitzien!

Wist je dat; je handen je leeftijd verraden?
Omdat, net als je gezicht, je na je 30ste collageen en elastine verliest. Hierdoor wordt de huid dunner, meer kwetsbaar en zijn bot en ader beter zichtbaar.


Foto: Anouk Raaphorst - I shoot love
Sieraden: Myrthe- Meer te smeden 

5 tips waar we op kunnen letten;

1. Handen wassen doen we meerdere keren op een dag, hoop ik. We komen tenslotte met onze handen op plekken waar we maar niet teveel stil bij staan. Deurklinken, winkelmandjes, kinderen..... je snapt het.
Wassen met zachte producten! Het liefst die reinigen en verzorgen. Chemische zooi droogt de handen uit, eveneens wassen met te warm water.
(Ik kan niet meer zonder mijn aloe hand and face soap)

2. 1x per week scrub je gezicht en lichaam. Vanaf nu denk je dan ook gelijk aan de bovenkant van je handen. Handen zijn nu eenmaal bedenkt met huid. Scrubben dus!
Maskertje voor je handen? Ja! Doen.

3. Verzorgende handcreme, 1 in je tas en 1 naast je bed. Liefst met een zonnefactor erin en collageen. Door de dag heen, na het wassen, even de handen in smeren. Voor dat je het licht uitdoet smeer dan lekker je handen in. Zo kan het de hele nacht inwerken.

4. De nagels! Vanaf je 30ste (volgens mij takelen we ongeveer af als je het zo leest rondom je 30ste :)) maak je minder huideigen olie aan vooral nabij de nagels waardoor deze droger en brozer worden. Verwen 1x in de week je nagels met een nagelolie en ze zullen het waarderen.

5. Een 1e indruk stopt niet bij het gezicht. Geef je liever iemand een hand die vieze nagels heeft of die haar handen representatief heeft verzorgd? Handen verraden zo niet alleen de leeftijd, maar ook the way of life. Nagels knippen, vijlen en even een glans lakje geven! Verzorgd eruit laten zien, bedenk of jij jezelf een hand wilt geven!

Oke! Succes. Take care of your hands.
Liefs Cynthia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten