F.A.I.L

First Attempt In Learning

Je bent niet de enige die faalt en struggelt! 

Niet opgeven. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Het komt niet vanzelf naar je toe. 


Je moet er gewoon hard voor werken! In tegenstelling wat er misschien wordt gedacht is dat ondernemer zijn een vrijheid is. Dat je 2 uur per dag werkt…. nee je gaat van 9 tot 5 naar 24/7 werken. Het verschil is alleen dat het wel van jou is en dat jij alle waardering krijgt. Maar ook eigen verantwoordelijk is voor je fouten….


In alles wat ik heb gedaan heb ik gefaald…. Ik kon niet bij de eerste stap lopen, Met 6 jaar had ik nog zijwieltje (oke ik was ook wel wat lui), ik kon niet gelijk goed zwemmen. ik kon niet gelijk de handstand of een salto laat staan een achteropzet…


Het opzetten van een bedrijf gaat niet over 1 nacht ijs. Ook niet in een week of een maand. Dat kan jaren duren. En wie je grote voorbeeld ook is, weet dat ook hun hebben gefaald. Dacht je dat Tina Turner zomaar beroemd is geworden? Dat Epke de rekstok aanraakte en direct goud kreeg. Dat Eelco de Boer met een idee rijk is geworden…

NEE iedereen die nu succes heeft heeft gefaald. Wat we van ze kunnen leren: Doorzetten. 

Als je bent gevallen weer opstaat en het nog een keer probeert. Ik heb huilen studs gedaan (een achteruit koprol tot handstand) Ik heb 15 minuten op de hoogste ligger van de ongelijke brug gezeten omdat ik niet meer een salto durfde te maken. Denk je dat mijn trainers na elke val, elke foutje, elke traan mij troosten en zeiden dat ik wel even mocht rusten…. No way. 


WALK IT OFF!


Om mij heen zie ik dat fouten en ongelukjes worden opgelost door andere. De curlingouder.

Er rust een taboe op hard werken en hard aanpakken. Alles lijkt allemaal zacht aangepakt te worden (zul je dat niet meer doen)  en eindeloos over gepraat te worden en alles moet worden uitgelegd. Het staat zo recht tegenover elkaar hoe ik ‘werken’ zie en hoe het nu wordt toegepast. 


Van de 20 bedrijven en evenementen die ik ben gestart is toch ruim 75% niets geworden. 

Heej ik heb het wel geprobeerd en de 25% wat wel is geslaagd maakt mij zo trots. En dat heb ik gewoon zelf gedaan. Natuurlijk heb ik de nodige hulp gehad maar ik moest het wel zelf doen en doorzetten. En dat gevoel gun ik iedereen. Dat gevoel kun je niet krijgen zonder het te verdienen. Dit gevoel kun je niet krijgen zonder zelf het werk niet te doen. 


MAAK FOUTEN!


Kijk eens om je heen en besef je dat je in een luxe positie zit. Jij mag het werk doen wat je het allerleukst vind! Hoe gaaf is dat. Er zijn nog steeds te veel landen waar vrouwen niets te zeggen hebben. Dus maak je niet druk over een facebookbericht waar je niet veel likes op heb gehad. Dat je workshop niet is geworden wat je wilde. Helaas. Haal je leermoment eruit en dan gaan we door. En het is absoluut niet erg om er hulp bij te vragen. Ik had ook een zwemjuf en trainers en ouders en coaches…. Je bent niet de enige!


Heb je hulp nodig en wil je dat ik je die geef. Geef dan een gil! 

Wees wel gewaarschuwd; je gaat nog steeds fouten maken, maar je gaat ook leren van mijn fouten, dan hoef je die alvast niet meer te maken…. of je moet net zo koppig zijn als mij ;) 


Hierbij nog wat cadeautjes! Om je alvast een beetje de curling moeder te spelen ;)

Gratis bedrijfsplanchecklisten


Gratis 5 stappen plan - salon starten!!


en mocht je dit allemaal gelijk in actie willen zetten:

Koop dan nu het traject en in 6 weken zetten we een goed plan neer met acties die gelijk uit te voeren zijn. NU DOEN maak van je hobby een echt bedrijf.


Liefs Cynthia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten