PERSONAL II More than Hair and Make-up

26-6-2018
Het mooiste aan mijn werk?, vraag je....
Dat zal ik je vertellen.

Natuurlijk is de passie om met make-up, krultang en haarspelden iemand mooier maken voor een speciale gelegenheid, zoals trouwen! een geweldige job. Maar er is meer wat het 'werk' leuk en speciaal maakt.

Een introductie:
Als klein meisje wilde ik altijd al een eigen bedrijf hebben, stond ik aan de weg bloemen te verkopen en was ik bezig met plannen om op mijzelf te gaan wonen.
De beauty wereld was wat mij aantrok. Schoonheidsspecialiste, kapster...
Dus dat dacht ik ook dat ik dat wilde worden.
Hoewel aan het einde van de MAVO ik nog overwogen heb om Maatschapelijkwerkster te worden, maar daar had je HAVO voor nodig en om dat te gaan doen had ik examen in wiskunde moeten doen en dat had ik niet gedaan. Mijn pakket was afgesteld op schoonheidsspecialist, dus zo gezegd zo gedaan. Schoonheidsspecialist was het toch niet, o er zaten zeker leuke aspecten in. Harsen, epileren, massage, maar de rest, vooral de theorie, maar ook het stil zijn.... nee dank je.
Op naar de Nederlandse Visagisten School waar ik (be)grip kreeg voor het opmaken en grimeren. Later is de haarstyling erbij gekomen.
Na het halen van mijn rijbewijs, was daar opeens een weg naar een andere liefde.... Internationale vrachtwagen chauffeuse…. I know, why, werkelijk geen idee.... hoe of wanneer het was dat ik het wilde, maar het leek mij geweldig, alleen op de weg...

En dan mag je gaan bedenken wat je gaat worden als je later groot ben....
Daar heb ik mijn weg in gevonden en al het bovenstaande weten te combineren.

Ik reis door het hele land, in een auto ipv vrachtwagen. Ik ben bezig met beauty en ik fungeer ook als psycholoog.
`ik zal de bank even tevoorschijn halen, dan kun je er meer over vertellen :)'
Mooier kan de job niet worden... of toch wel.


Deze foto is gemaakt door; Pierre Leszczyk tijdens een styled shoot uit 2013, haarstyling door mij, jurk is van La Rose Coutour, bloemstyling door bloomsbynature; taart door Silly Bakery. Locatie; kasteel Altembrough - Belgie


Zeker wel, ik ben niet iemand die binnen komt, haar en make-up doet en weer vertrekt. Ik ben een vertrouwenspersoon en een expert. Iedereen (de meeste dan) trouwt voor de eerste keer, allemaal amateurs in mijn ogen. En ik mag mijn ervaring op hun los laten. Een vraagbaak, een klaagbaak en wellicht ook een vriendin. App-en, mailen, foto's, vragen.
Mijn werk is niet alleen een proefsessie en een trouwdag. Maar ook vooraf, tussendoor en meestal ook achteraf. Ik sta graag voor de bruiden klaar en geniet mee met het laatste stukje van de reis naar de trouwdag.

Ik heb een intiem beroep al zeg ik het zelf, met je handen aan iemand zitten kan voor sommige best een dingetje zijn. Een stukje controle weggeven.... ikzelf kan er al heel slecht tegen.
Dus ik vind het altijd knap! Zeker omdat ik ook zonder spiegel werk je pas mag kijken als ik tevreden ben....
Kan het nog intiemer... zeker. Ik ben er vaak ook nog bij met het aankleden. Zo zit ik regelmatig onder een bruidsjurk nog even de lagen goed te doen.
Als iedereen beneden wacht, wacht ik soms met de bruid boven, zodat ze niet alleen is in de laatste zenuw momenten. Als 'Zwitserland' mag ik luisteren naar de problemen in de planning, familie en vrienden. Hoewel ik geen arts ben, zijn de geheimen veilig bij mij.

Nog zo een feitje; ik zie trouwens de 'keuze' mogelijkheden over wat later te worden in mijn boys terug, die veranderen ook per uur van beroepkeuze. Van brandweerman tot draak, van Soldaat tot UFO-bestuurder. Ik ben zelf ook al jaren fan van F1 en het was dan ook een droom om ooit Pitpoes te worden hoe moeilijk kan dat zijn....;)

En niet alleen de geheimen van de bruid, maar ook de geheimen voor de bruid... Een moeder die nog even wil vertellen wat voor een cadeau ze krijgen. Een schoonzus die het pak laat zien van de aanstaande. Een vriendin die laat weten dat er daadwerkelijk een ABC-tje in zit....
Het eromheen praten, doen alsof ik van niets week....

Had ik al verteld dat ik vroeger naar de theaterschool wilde.... ook dat combineer ik nu!

Dus ja mijn baan is veel meer dan make-up en haar doen. Het is binnenkomen bij de mensen thuis. Helpen, luisteren en begeleiden. I Love It en mede door al mijn bruiden kan ik doen waar ik blij van wordt. Het is een eer en ik ben dankbaar!

THE ONLY WAY TO DO GREAT WORK IS TO LOVE WHAT YOU ARE DOING!

Even opladen!
Maar soms wordt het voor mij ook even te veel ;) en mag ik aankomende week voor het eerst sinds 6 jaar op vakantie. Er even tussen uit, zon en wijn en mijn mannen.
Daarna sta ik weer voor jullie allemaal klaar!

#bruidsstyling #bruidsmake-up #bruidskapsel #Westland #oplocatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten