BRUID KRYSTAL || USA meets Holland

met een vleugje Javaans.
Krystal trouwt met haar Amerikaans man Graig tijdens een Javaanse ceremonie in Nederland.

Den Haag
Ja de eerste keer dat ik dat hoorde was ik ook een beetje in de war, maar het was eigenlijk heel logisch. Ze zijn al getrouwd in Amerika, waar ze beide wonen en werken. Krystal is zelf opgegroeid in Nederland en niet alle vrienden en enorme familie kon naar Amerika komen dus dan een ceremonie in Nederland met de invloed van de culture achtergrond van oa haar ouders. Heel bijzonder om alles zo te horen. Ik leer zelf ook elke keer wat bij. De trouwdag zouden we beginnen in Den Haag heel toepasselijk!

Traditie
Op de trouwdag had ik het met Krystals moeder ook nog even over het geloof wat hun hebben. De hele ceremonie zou ook in een andere taal zijn. Een die het bruidspaar zelf niet kent ;) maar voor de ouders doen ze dat. En waar het eigenlijk op neerkomt is dat ze hoop dat ze goed voor elkaar zullen zijn. Er zullen zijn voor elkaar. Leunen en steunen, geven en nemen. Ofwel wat we allemaal voor onze kinderen willen hebben. We geven mee wat we kunnen en laten ze vrij in hun beslissingen zolang ze maak gelukkig zijn.
Dat vond ik super mooi om te horen, je hoort het ook wel eens anders.

Tijdens de bruiloft droeg Krystal een ' Trationele Bruidsjurk' en vandaag zou ze voor de ceremonie een 'Traditioneel gewaad' aan hebben. Manlief had ook wat accentjes kwa kleur. Prachtig plaatje.

Noodweer
Op het moment van de proefsessie, paar dagen voor het huwelijk, was er net in het nieuws dat er orkaan recht op hun woongebied af ging. Daar zit je dan kilometers ver van huis en niets wat je eraan kunt doen. Gelukkig waren ze er nuchter onder. Het belangrijkste hadden ze mee. Elkaar en paspoort. En de hond zat bij vrienden veel verderop veilig en wel.

Op de trouwdag werd dan ook het nieuws nauwlettend in de gaten gehouden. Na het huwelijk zijn ze op reisgegaan naar het zonnige Spanje. Terugkomst viel gelukkig mee. Het stond er nog en waterschade (die al was ingecaculeerd) was het enige wat ze hadden. Ze hadden er ook wel eerder last mee gehad en dan was het waterschade ook het enige probleem.

Op de trouwdag zelf hebben ze er geen moment bij stilgestaan! Want het was feest en ze hebben een goed feest gehad. Dat is op de dag toch wel het beste wat er is.
En ik kreeg deze mooie plaatjes toegestuurd!

Haar en Make-up
De makeup hebben we neutraal gehouden want in het dagelijks leven draagt ze ook niet veel. De jurk had gouden accenten met een ivoor wit kant erover. Tijdens de ceremonie zou er een sjaal/ doek over het hoofd worden gedaan. Daar moest ik rekening mee houden. Geen probleem. Een low updo zou het worden. Met wat losse plukken zodat het allemaal niet te strak zou zitten.
Als ik zeg dat we het haar gaan opsteken denken de meeste dat het allemaal strak komt te zitten. Nee hoor, geen probleem. Een 'zachte' updo is altijd mogelijk. Feestelijk maar ook romantisch.

De fotos zijn gemaakt bij de Delftse watertoren. En prachtige locatie!
Liefs Cynthia

Haar en makeup door mij, bruidsstyling in Den Haag

Bovenop de watertoren in Delft

Mooie lichte ruimte goed moment om nog even
de 'openingsdans' te oefenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten