HOT SUMMER BRIDE || 7 make-up tips

20-6-2017
En toen was het opeens zomer in ons land. Wat te doen met de make-up als het al smelt als we ernaar kijken....

Wat voel ik mij hot! En niet in de meest mooiste manier van het woord. De zomer is er en hoe en als ik mijn vader moet geloven blijft het zo tot eind september. Warm en droog. Wat inhoud dat we bij, alleen al de gedachten van, bewegen zweten :)

Hoera voor al bruiloften die nog gaan komen! Zon garantie!
Dat neemt, net als regen, sneeuw of wind ook zijn 'problemen' mee.
Je hoeft je geen zorgen te maken over een overkapping tegen de regen maar voor het creeëren van schaduw of waaiers zodat de gasten zich koel kunnen houden.
Koude drankjes en luchtige kleding. Er zijn grotere problemen ;)

In de zomer is het dragen van make-up iets wat we steeds meer links laten liggen. En niet raar ook. We hebben al een kleurtje van de zon en het gevoel van een dikke laag foundation is niet prettig. Dus wat doen we.... we kopen een hippe flitsende grote zonnebril en een mooie kleur lipstick en we are good to go!Maar helaas kunnen we daar als bruid niet mee weg komen.... op elke trouwfoto met je zonnebril... nee we hebben een mooi make-upje nodig. Incl basis, want alles voor de foto! We mogen een shine hebben maar niet glimmen.

Tips:
(Ook handig voor als je gast op een warm feestje ben)

  • 1. It's al about the base, verzorg je huid goed, hoe minder oneffenheden hoe zachter de foundation kan zijn. Niet zonder bescherming de zon in! Blijf een weekje voor je huwelijk liever uit de zon dan erin. Verbrande huid is niet prettig. Wel verbrand... aloe smeren! 》Factor 30 voor gezicht en lichaam is goed. Factor 50 maakt de huid op een foto wit, daarnaast zit er meer chemische stoffen in 50 en werkt maar 3% langer dan 30. Kies verstandig. Smeren en even in de schaduw zitten! 《
  • 2. Goede, mooie, duurzame producten! Liefst met een factor erin. Meestal zit er in dagcreme, gekleurd of foundation ed max 15. Als je het nog niet wist ik ben fan van de producten van Make-up Studio en voor de huid ben ik vaste klant bij de Holland & Barret.
  • 3. Nadat de huid is gereinigd en verzorgt gebruik je een (make-up) primer. Voedzaam en verzorgend voor de huid en helpt bij een long lasting make-up. Ook voor de oogleden en lippen! We primeren alles :)
  • 4. Foundations heb je in verschillende vormen. Kies voor een matte afwerking, niets op olie-basis. Voor sommige huidtypes is een gekleurde dagcreme al voldoende.
  • 5. Geen zware dikke make-up, zeker niet als je het niet gewend bent, maar hoe meer dikke campuflage of creme foundation om te cheapen hoe meer je het voelt zitten. Doordat we een gezond kleurtje hebben op de huid gebruik ik frisse kleuren op de wangen en ogen voor een heldere uitstraling!
  • 6. Waterproof! Zowieso bij bruiden een onmisbaar punt maar ook zeker met warmte is er niets beters. Zal toch raar voelen mascara in je oog tijdens een emotioneel moment. Om maar te zwijgen hoe dat overkomt op foto's.... Er zijn ook diverse middelen op de markt om make-up poeders/ producten waterproof te maken.
  • 7. Fixeren! Poeder en fixatiespray. The key, the big make-up secret voor een long lasting, waterresistand make-up. Sssttt niet doorvertellen hoor ;)
Ben je wel gewend aan veel make-up en wil je dat ook op je huwelijk, laat je niet tegen houden door mij ;) Zo heeft Grimas bijvoorbeeld foundations/ camouflage die waterproof zijn en dekkend! maar niet zo dik. Hou je wel vast aan Tip 7!

Wil je toch wat bij je hebben om eventueel even bij te werken? Dan kun je denken aan de 'anti glim' make-up doekjes en/of een fixatiepoedertje.

Zo! En dan nu is het weer tijd voor een ijskoud drankje, zelfgemaakte ijsthee, en mijn voetjes in een teil met koud water. En vanavond lig ik weer met mijn VENTilator in bed 😂 (bedankt Isabel)

Liefs Cynthia 💋

#bruidsmakeup #bruidskapsel #trouwen #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten