DRESSCODE || Gala

14-2-2017
Fijne valentijn allemaal! Spannende plannen? Misschien ga je uiteten of verras je iemand met een 'secret' kaartje. Geef je een cadeau of krijg je er een? Wellicht hangt er een huwelijksaanzoek in de lucht....

Mijn valentijn mag ik gaan doorbrengen met de liefde van mij leven. ♡ Ik heb ervoor gezorgt dat de kids een logeerpartijtje bij de neefjes hebben en voor ons een hoteltje geboekt. Super romantisch. Er zit wel wat achter.... zou ik normaal zoiets regelen. Ja zeker! 10 jaar geleden, ofwel BC (before childeren) maar het is vandaag ook: The Dutch Wedding Awards. De uitreiking. Vanavond wordt het duidelijk wie zich winnaar uit haar categorie mag noemen. Op het podium zal ik vanavond niet komen, maar zal zeker aanmoedigen!
Dus vandaag genoeg reden voor een feestje! De liefde, de wedstrijd, nachtje weg..... time to dress up. Want zoals het bij elk groot event hoort is er een Dresscode.

Tijdens de 'vragenquiz' met de proefsessie vraag ik vaak of er een dresscode is. Om zo een beeld te krijgen van stijl of kleurkeuze en hoe ver deze doorloopt.
Steeds meer bruidsparen zetten dit op de kaart. Ik ben voor. Geeft duidelijkheid. Casual, Summer Chiq, Cocktail,Tough off....., Gala, Tenue de ville, Dress to Impress ect
Voor de meeste begint dan het google-en, gevolgd door een pinterest bord.

Onze dresscode voor vanavond: GALA
Wat bedoelen ze daarmee: door het simpel google-en van Gala, kom ik op www.dresscode.nl. Ideale site om uit te zoeken wat je aan moet.

Voor de vrouw: een lange Galajurk tot aan de hak. Ze maken onderscheid tussen een 'White tie' of een 'Black Tie'. White is wat formeler, bij black mag het wat informeler en dan mag zelfs een cocktail jurk. Lange handschoenen bij een gala jurk is prachtig, maar hoeft niet. Sieraden, ja zeker! Groot, duur en opvallend. Geen horloge voor de dames en bij handschoenen over de handschoenen dragen. Handtas moet er mooi bijpassen, evenals de schoenen.
Voor de man: Rokkostuum of smoking. Ofwel een prachtig zwart pak met een wit overhemd. Het zijn pakken die wel afwijken van het standaard kostuum. De overhemden hebben een hogere kraag en de jasjes zijn wat langer. Een strik maakt het af. Stropdas mag wel maar maakt het wat informeler.

Dus er moest gewinkeld worden. Nou er zijn ergere dingen zou je denken. Nou niet voor mij, ik haat winkelen. Dus online wat besteld maar alles was het net niet. Veel al gewoon te kort en dat vind ik niet mooi. Dankzij een tip van een vriendin toch maar naar een winkel gegaan om te passen. Honneloeloe in Leiden.
Je gelooft het niet, maar het was gewoon leuk. Wat een leuke mensen zeg. Iemand die de juiste maat pakt en bij de paskamers staan ook dames om te helpen met aan en uitkleden. Na ruim 1 uur en 10 jurken verder had ik mijn keuze gemaakt! Het was welliswaar moeilijk. Kennelijk heb ik aanleg voor het dragen van galajurken :)

Dit is hem geworden :)


Er was alleen 1 klein probleempje, er kan geen bh onder.... de rug is te bloot. Als je mooie borsten cupje B heb, geen probleem. Zefs met een C kun je van die cupjes opplakken. Maar met mijn, euh, maat ;) wordt het lastig. Een grote E, F en na 2 kinderen is de fut er ook wel een beetje uit. In de winkel hadden ze de tip: fysiotape. Gewoon google, terwijl ik dat thuis aan het doen was kwam ik op een andere site, een waar ze wel "plakkers" hadden voor 'megaboobs' en voor €25,00 was ik zeker bereid dit te proberen!

GE-NI-AAL Ik wist niet dat ze voor mij bestonden. Het lift, houdvast en ziet er goed uit (onder de jurk dan, want sexy is het niet) Bodyfashion! Echt de moeite waard.
Schoenen heb ik van het weekend op de kop getikt bij Van Haren. Tasje had ik nog en sieraden ach ik heb vast nog wel wat liggen. Nageltjes lakken en haren in de krul.

Heerlijk alles inpakken en verder tutten in het Hotel. Want niets maakt een outfit zo compleet als haar en make-up en toevallig is dat iets waar ik wel wat mee kan.
Smokey eyes en prachtig opgestoken haar. De foto's zul je in de loop van de dag of morgen voorbij zien komen :) Ik ga er in ieder geval van genieten. Lekker eten en drinken maar vooral belangrijk, lekker euh ik bedoel goed gezeldschap.

Fijne dag allemaal
Liefs Cynthia 💋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten