STRESS IS SLECHT || of toch niet...

Nieuwjaar staat gelijk aan nieuwjaarsduik! Yes I'm in! Maar dan wel een duik in de Sauna :) Hell of a way to start the new year.


Ik weet dat niet iedereen een bezoekje aan de sauna kan waarderen, maar ik vind het ontspannend. Meestal gaan we naar Thermen in Schiedam of Elysium in Bleiswijk. Heerlijk de hele dag aan je blote kont lopen, zweten en uiteraard aan het eind even door het ijskoude dompelbad heen. Een heerlijke facel gehad en lekker gegeten. Echt even relaxen, bijkomen en ontspannen.

Een advies wat ik ook vaak geef aan bruiden. Het plannen, organiseren van een bruiloft is vaak een hoop werk wat ook de nodige stress kan geven. We kennen allemaal de verhalen over de Bridzilla's en we hebben ze gezien op de tv, wellicht ben je er een tegen gekomen in het echt. Laat het niet zo ver komen. Ga er even lekker een dagje met ze 2e op uit of juist, net als ons, met vrienden. Even een andere omgeving, even ontstressen. Soms zie je dan dingen net even anders. Letterlijk :)

Want waar anders ben je letterlijk bloot, gestript, kwetsbaar... maar omdat iedereen dat is valt het niet op. Mensen kijken vanuit de hottub. Jong, oud, dik, dun, groot, klein. Plaatst dingen in perspectief. Met meerdere mensen douchen, lachen, grapjes maken. De sfeer is altijd zo gemoedelijk.

TIP 1
Hou je niet van 'de grote sauna' er zijn ook kleinere Spa's, minder uitgebreid maar met luxe en rust.

TIP 2
Vrijgezellenfeest in de sauna! Met een high tea of lunch. Ideaal om de dag mee te beginnen of om de dag erna mee te eindigen, even 'bijkomen'. Ik weet wel wat ik zou kiezen.

Ik ben sinds 3 maanden weer in een oude hobby terecht gekomen. Yoga.
Gewoon thuis, op de mat, wanneer ik wil. Geen excuus dus. Ik ben niet gemaakt voor vaste tijden in groepen. En wat heb ik het gemist. Ik ben weer stabieler (letterlijk) en met de combi van nieuwe vitamine (daarover snel meer) geeft het mij rust en energie. De yoga volg ik via youtube, yoga with adriene. De 30 dagen blokken die ze met humor verteld vind ik geweldig. Of je nu ervaren bent of niet, ze houd rekening met alles. En het bewijs dat het voor mij werkt laat mijn body zien.

Alles om dus stress zoveel mogelijk te 'vermijden'. Want stress is slecht, het breek vimtamine af, je wordt er dik van, maakt je ziek. Hoofdpijn, maagzuur, hart problemen. It's killing.... of denken we dat maar.
Ik kwam een jaar geleden via Ted Talk een uitleg van Kelly McGonigal tegen.
Yes, love love Ted Talk!
Hierbij de link om het zelf te luisteren, maar in het kort zegt ze:
Dat de manier waarop er wordt gedacht over stress juist het schadelijke is. Ofwel als je denk dat stress je ziek maakt dan zal dat ook gebeuren. Stress "pompt het lichaam op" geeft energie. Als je bedenkt dat stress iets positief is, dan zal je lichaam er positief op reageren. Ofwel het gaat niet om het tegen houden van stress, maar het toelaten.Heb jij in het afgelopen jaar veel stress gehad? Misschien is het tijd om er anders naar te kijken. Hoewel een dagje Sauna zo nu en dan kan zeker geen kwaad :)

Liefs Cynthiađź’‹

Geen opmerkingen:

Een reactie posten