CREATIEF || van haar tot hout, van kwast tot pen.

Sinds ik mij kan herinneren ben ik aan het knutselen en frutselen. Het liefst met materiaal wat niemand meer gebruikt. Lekker creatief bezig zijn.Des te leuker vind ik het ook om te horen en te zien wat de bruiden allemaal aan het freubelen zijn voor hun huwelijk. Van vaasjes verven tot het maken van de uitnodigingen. Zelf het bruidsboeket plukken en binden tot het maken van de trouwjurk. Ze blijven mij verbazen en ik vind het fantastisch.

Ik kan veel kwijt in haarcreaties en make-up technieken. Maar eigenlijk ben ik de hele dag door creatief bezig. Op elk te doe lijstje staan 'doedels en krabbels'. Ook kruip ik graag mijn pen in voor het schrijven van verhalen. Met palethout een tuinbankje maken en op 'avontuur' met de kids. Gelukkig kan ik niet in alles mijn creatieve ei kwijt. Zo kan ik absoluut niet breien of haken, geloof mij, het ligt niet aan gebrek aan proberen. Maar na 10 weken plat liggen heb ik alleen de namen van de kinderen geboduurd :) de rest ligt in de prullebak.

Ik ben niet de enige hier in huis die lekker creatief is. Mijn vent kan er ook aardig wat van. Dat uit zich in mijn website, maar ook in de eetkamer tafel, lampen en andere decorstukken rondom het huis. En zo hebben we samen onze krachten gebundeld. Natuurlijk is het lastig af en toe zakelijke en prive te scheiden. Maar dat levert ook weer hylarische dingen op. Maar goed momenteel zijn we druk bezig om LedsShine groter te maken. One of kind, handmade te koop en te huur! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte.Ook hebben de kinderen het creatieve gen overgenomen. De fantasie die ze uiten door spel en muziek maar ook op papier met tekenen. Ze kunnen de oren van mijn hoofd af kletsen soms met verhalen die ik zelf niet meer kan begrijpen. Gelukkig hebben ze elkaar :)Ik wil deze blog graag afsluiten met een heel persoonlijk gedicht. Deze heb ik geschreven op de dag van Nationale Premature Dag. Het krijgen van een te vroeg geboren of ziek kindje geeft een impact. Het is voor ons 4,5 jaar geleden en het gaat een stuk beter. 2 gezonde jongens en 2 ouders die heel wat ervaringen en levenslessen rijker zijn :)

Liefs Cynthia

TE VROEG || 
De nacht dat mijn vlies brak
Zal ik nooit vergeten
De angst, de onzekerheid
Het is te vroeg
Ik wil nog niet bevallen
Gezonden babys op je buik
Is niet realistisch
Geen knuffels na het zware werk
Geen lieve welkoms woordjes fluisteren
Geen kusjes
Ienniemienie, zo grijs als een muis
Dus wordt ik vervangen door machines
Zusters en dokters
Draaitjes, buisje en plakkers
Ze kunnen dus zonder mij
Thuis wacht een leeg huis
Oorverdovende stilte, we pakken elkaars hand
Geen schopjes in mijn buik
Geen zachte babys in onze armen
Waar wij ons aan kunnen warmen
Op bezoek gaan bij je eigen kinderen
Bij alles heb je hulp nodig
De testen, machines, ingrepen
De bliepjes en piepjes en eindeloos veel naalden
Ik voel mij geen mama
De telefoon die snachts gaat
Met spoed naar het ziekenhuis
Levenloos op een verwarmde plaat
De angst in de ogen van de artsen
Een beetje hoop als ik zijn kleine handje pak
Zo klein, zo ziek
Ook de artsen weten het niet
Nieuwe dingen proberen
Experimenteren
Een echte aflevering van dr House
Jullie zijn te vroeg geboren
Gescheiden van ons
Van elkaar
Door bed en ziekenhuis
Machteloos en veel onbegrip
Blijf ademen, geef niet op
Weet dat ik snachts in mijn bed lig te woelen
Vermoeid, leeg en alleen
Maar er komt een dag
Waarop ik mij als jullie mama zal voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten