9 TIPS || Voorbereiding op de Proefsessie

Wat voor mij ondertussen vanzelf sprekend is, is niet zo gewoon voor een nieuwe bruid. Hoe bereid je je goed voor op een proefsessie? Hierbij 9 tips;

Fotobron: pinterest


1. Plaatjes!
Een afbeelding van je jurk, evt haaraccessoires en natuurlijk je pinterestbord vol met inspiratie van wat jij mooi vind. Soort moodboard eigenlijk.
De meeste hebben dit allemaal onder controle, maar vinden het eng de controle uit handen te geven. Val je onder deze categorie bruid dan kun je voor jezelf extra opschrijven wat je wel of niet wil. (De dikste email die ik ooit heb gehad was 8 kantjes tekst in de bijlage :)) Mocht je al in het bezit zijn van haaraccessoires is het leuke deze erbij te nemen. In mijn tas zit een kleine sluier en wat haarspeltjes om anders wat te laten zien.

2. Niet wassen
Ongewassen haar is fijn voor een bruidskapsel. Het hoeft niet maanden niet gewassen of gekamt te zijn. Vogelnesten en ander fauna hoef ik niet tegen te komen, maar een dag vies haar is prima. Een schoon gereinigd gezicht is wel fijn. Maar....
Wil je duidelijk laten zien wat bij jou make-up route hoort? Maak jezelf dan op zoals altijd. Eraf is zo gebeurt.

3. Kleding
Proefsessie in joggingsbroek of mantelpak, maakt mij niet zoveel uit. Wil je een beter beeld krijgen van hoe het bij je jurk zal staan dan raad ik je aan om een topje aan te doen die de kleur van je jurk heeft. Bandjes naar beneden en dan kun je duidelijk zien hoe het zal worden.

4. Catering
Een proefsessie duurt zo een 3 uur, fijn als er dan koffie en thee is en uiteraard wat lekkers. Zo was ik laatst bij een bruid voor een proefsessie en er kwam speciaal voor mij een doosje after eight tevoorschijn. Goed begin!
Maar ook voor evt gasten die aanwezig zijn, ach eten en gezelligheid combineer ik graag. Nadat je je jurk heb gevonden wordt dat gevierd met champagne, maar dat is ook zeker een aanrader

5. Comfi stoel.
Je zult tijdens de proefsessie wel een tijdje in een stoel zitten. Een stoel zonder hoge leuning, voor de haarstyling, die goed zit is prettig voor jezelf! Ik neem eigenlijk alleen een stoel mee naar beursen. Vraag eranders specifiek om, dan neem ik hem mee naar je afspraak.

6. Goed licht.
Soms is het lastig om overdag een proefsessie te plannen, nu in de zomer kan het savonds ook prima. Ik probeer vaak overdag een sessie te plannen maar ook doe ik veel in de avonden (zo hoef je niet nog een vrije dag op te nemen). Is het toch donker? Dan is een lampje wel fijn.

7. Spiegel.
Zelf sleep ik niet rond met een enorme passpiegel.... sorry. Wel heb ik altijd een kleine spiegel bij waarmee je de achterkant kunt zien, de meeste hebben een mooie spiegel in huis, in de gang of in de woonkamer. Heb je die niet dan kan het makkelijk zijn er even een op standby te hebben (niet een te kleine spiegel) of toch aan geven bij het maken van een afspraak. Dan kan ik er 1 meenemen.

8. Fototoestel
Als we hebben besloten hoe het zal gaan worden schrijf ik alles op en neem ik foto's, die zal ik je ook toesturen. Maar het is ook erg leuk om zelf foto's te maken tijdens de sessie voor in je bruidsdagboek :)

9. Publiek
Mama's, vriendinnen, zussen. Altijd welkom om erbij te zijn. Gezellig! Ze kunnen je helpen met keuze maken. Let dus op wie je vraagt :) ik heb wel eens wat partners erbij gehad. Super gezellig en een betere spiegel kun je jezelf niet voorhouden. Maar sommige houden het liever geheim....

Heb je zelf nog een goede tip die je had willen krijgen voor een proefsessie?
Let us know
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten