Hoe vind je de perfecte haaraccessoires voor je bruidskapsel?

Een sluier, tiara, een grote spelt of kleintjes. Verse bloemen of een haarband. Mogelijkheden in overvloed.


Foto door: Anouk Raaphorst - I shoot love
Bloemcorsage: Hilde - 't Bloemeke
Visagie en haarstyling: Cynthia Veenman

Hier wat punten die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. It's all about the dress! Haar accessoires moeten het plaatje compleet maken, niet overheersen! Het moet de jurk nog mooier maken.

2. Kies een haarstyle die bij je outfit past en bij je gezichtsvorm. Kies daarna haaraccessoires. Je haarstylist kan je dan ook gelijk adviseren over accessoires.

3. Welke sieraden draag je. Ook dit moet jou en je jurk aanvullen. Het heeft dus ook invloed op je haaraccessoires. Het moet in balans blijven. Een mooi plaatje, niet een carnavalsoptocht.

4. Past het bij je haarkleur? Bij donker haar past alles. Jeehhh. Maar bij licht haar kan een accessoire wegvallen.

5. Past het bij de kleur van je jurk? Bij een ivoor kleurige staan goud tinten en parels in de ivoor kleur. Bij wit; witte parels en bling in de vorm van diamant of kristal. Heb je strass op je jurk? Probeer dan de vorm terug te laten komen in je speldjes. Gekleurde jurk, laat de kleur terugkomen in je haaraccessoires.

6. Gezichtsvorm. Je bruidskapsel is daar ook op aangepast, dus accessoires moeten dat mooier maken, niet laten afwijken. Bij een lang ovaal gezicht is een haarband of speld een aanrader. Heb je een rond kort gezicht kun je kiezen voor een tiara. Met een vierkant gezicht kies je voor een haarband, bloemen of speldjes.

7. Haaraccessoires willen we graag zien! Bedenk waar je ze in je haar plaatst. Laat je ze aan een kant zien of 360 over je hele haar. Maar blijf in balans, harmonie.

Inspiratie nodig? Pinterest. (pas op, kan verslavend werken)
Online shoppen?

Als ik je kan helpen met een passend bruidskapsel en advies over accessoies, dan hoor ik het graag.
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten