DE MAKE-UP COACH II Bad Hair Day

28-2-2019
Een slechte haar dag kan echt een domper op je dag zijn. Misschien heb je het niet echt door zelf, maar als je haar goed zit dan voel je je toch een stuk beter. Je make-up die maar niet wil zitten zoals het wil. Maar je haar zit wel goed. Top!

Zo een 7 jaar geleden lag ik op bedrust met de tweeling. Ik mocht niet bewegen want dan zouden ze eruit vallen. Na een lang verblijf in het ziekenhuis mocht ik naar huis, maar ik mocht alleen het noodzakelijke doen. Naar de wc en dat was het eigenlijk. Dus werd er een bed voor mij beneden neergezet. In de ochtend mocht ik de trap af en s'avonds de trap op. Tussendoor mocht ik naar de wc en dat kon ik dan combineren met een keukenbezoek, maar geen inspanning en niet te lang staan (zwaartekracht).

Dus bracht ik mijn tijd door in een bed voor her raam. Foto's plakken, boeken lezen, films en series kijken. Op zich kwam ik de dag wel door.
Maar ik liep wel altijd in pyjama. Ik kon toch nergens heen zo why bother…

Tijdens wat bakken opruimen (die manlief elke keer netjes naast mijn bed zetten) kwam mijn oude carmen set roller tevoorschijn. Dus ik draaide ze in en jawel, mijn haar zat geweldig!
Ik bleef maar naar mijzelf kijken. Voelde mij echt mooi....
But I had no place to go.

Je kent het wel. Je ziet er fantastisch uit omdat je even met je make-up wat dingen aan het proberen was. En wat blijkt, je heb niets om het te laten zien.
En afgelopen weekend probeerde je het ook en toen zag het er niet uit, maar nu lukt het wel en moet je eigenlijk naar bed. Maar je ziet er zo goed uit...

Daar lag ik dan, in pyjama, met een fantastisch kapsel. Nu stond mijn bed dus voor het raam en dagelijks kwamen er wel mensen lang, even zwaaien of lieten zichzelf achterom binnen om even een bakkie te doen. Dus vol verwachting keek ik naar buiten, maar die dag had denk niemand zin....

Gelukkig bestaat er deze dagen geen bad hair day meer! Want we hebben de knot weer uitgevonden. En de verschillende vlechten. En wat dacht je van alle leuke hoedjes.
Nu het even op voorjaar lijkt is mijn haar gelijk een ramp. Even naar het strand en naar het zwembad. De zon, de droogte. Het lijkt wel een dorre struik.
Natuurlijk goed blijven verzorgen met goede shampoo en een maskertje, maar toch elk jaar hetzelfde verhaal. Maar ik maak mij steeds minder zorgen want ik kan mij nog steeds mooi en goed voelen ook met een bad hair day. Want een knot of vlecht kan ik ;)

Zodra het lekker zonnig weer wordt gaat mijn haar dus dood en draag ik bijna geen make-up. Want een kleurtje heb ik dan wel en met die gasten is er altijd wel water in de buurt. Zeewater, meerwater, plaswater zwembad water. Waterpistool, waterballonnen en hoewel ik altijd probeer om heel professioneel het water te ontwijken zodat mijn haar en gezicht droog blijft.
Maar ach waarom ik de moeite doen.... op een of andere manier struikel ik en val ik in het water of tijdens het zwemmen waarbij ik ook de skills toepas van het; ik hou mijn hoofd boven water en zwem om de spetters heen. Ja ik weet het kansloos...of kansarm want er is altijd wel een zoon die even wil uitrusten en vervolgens met zijn gewicht mij onderwater duwt.....

Ofwel, geen make-up, want dat zit binnen no time op mijn gezicht als leger camo…..

Dus daar lag ik dan met mijn mooie haar, voor een raam, beetje mensen doordringend aan te kijken. Ik denk dat als ik een rood lichtje en een bordje had neergezet met; Kom maar achterom, dat ik wellicht nog wat geld had weten te verdienen. Ja inderdaad I was bored.
Maar voor het eerst sinds een lange tijd voel ik mij mooi! Weer even vrouw, weer even mijzelf. Niet iemand die al weken op bedrust ligt. Het waren de beste 10 minuten, want ik voelde mij heel even minder verloren.Gelukkig is 'fashion' veranderd in de afgelopen jaren.
Hoed of knot of vlecht een prachtige zonnebril.  (mooi en nuttig) en een geweldige lipstick! Een lipstick in de zomer, jazeker. En dan niet zo een nude kleurtje maar Roze, of Rood, of Paars. Iets wat past bij je zonnebril, hoed of bikini/ badpak. Zo kun je iedereen afleiden van 'gebrek aan make-up' of de net niet beach hair.

Kies iets en make it beautiful, want balans is goed.
Al dress up and places to go! Of gewoon omdat je je goed wilt voelen. Ook al bestaat je dag uit huishouden en boodschappen doen. Doe het voor je eigen gevoel, niet voor die van een ander!

Moraal van het verhaal. Bad hair day…. wat is dat ;)
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten