DIY Mooier huid, maak van een actie een gewoonte!

Allereerst: Happy New Year!

Wat is kerst en de jaarwisseling toch heerlijk! Het eten, drinken, de gezelligheid. Maar wat een aanslag op mijn lichaam is het toch altijd weer.... te veel van alles.... pffff. Dus tijd voor herstart. Te beginnen mijn mijzelf, want ik merk dat als ik niet goed voor mijzelf zorg, ik er niet goed voor andere kan zijn. Herken je dat ook?

Tijd voor actie! 
Wat er bij mij nog wel eens inschiet is dan de zorg voor mijn huid. Van binnen naar buiten. Om weer in het goede ritme te komen moet ik weer minimaal 21 dagen aan een gesloten mij aan een streng ritueel houden zodat het daarna weer een gewoonte is. Drink voldoende water, eet goed en regelmatig, meer slaap, huid verzorgen en reinigen.
Doe je mee?

Wat heb je nodig?
- Doorzettingsvermogen
- Pen, papier, marker


Stap 1:
Schrijf je ritme op, We nemen de huidverzorging als voorbeeld.
Het liefst waar je het gaat uitvoeren. Voor mij is dat de badkamer. Ik maak een mooi blad met daarop: Reinig en verzorg je gezicht! Zondagochtend: Scrub en masker.
Dat kun je nog meer uitwerken. Bijvoorbeeld.

Goedemorgen,                     Goede avond
Drink een glas water          Cleanser
Tonic                                      Tonic
Serum                                    Serum
Moisturizer                          Moisturizer
Smile! You are Beautiful  

Stap 2: 
Beloon jezelf. Neem een A4-tje, maak daarop 21 vakjes. Ik gebruik 2 kleuren stiften. 1 voor de ochtend en 1 voor de avond. Als ik dan mijn ritueel heb afgerond dan geef ik dat aan in mijn vakje! Mijn beloning; een goed verzorgde huid en ik denk dat ik mij dan trakteer op een heerlijk gebakje (met vruchtjes, dan lijkt het nog gezond)

Stap 3:
Doen!
Er is geen excuus, geen reden om het niet te doen. Als jij wilt dat er iets een gewoonte wordt dan ben je daar zelf bij en moet jij het doen. Zo kun je het met allerlei acties doen waarvan jij wilt dat het een gewoonte wordt. Of het nu gaat om minder stress, beter eten, meer tijd voor sociaal leven. Het hoeft niet gelijk compleet anders, kleine stapjes.

- Beter en gezelliger eten: geen telefoon aan tafel.
- 8 glazen water per dag drinken: start met 4 glazen en drink er elke dag een halve bij.
- Eerder uit bed; stop met snoozen, maar zet iedere dag je wekker 1 minuut eerder.
- Date night! Wij beginnen met 1x in de maand.

Ik ben benieuwd wat jou nieuwe gewoonte gaat worden?
Succes
Liefs Cynthia
Geen opmerkingen:

Een reactie posten