BRUIDSSTYLING II Boudoir Shoot

20-11-2019
Sexy trouwjurken staat gelijk aan sexy ondergoed....
Was dat maar waar. Hoe bloter de jurk, hoe minder ondergoed of ondergoed wat moet helpen om alles bij elkaar te houden en dat is vaak niet heel mooi.


Ik kan het weten, naast het haar en make-up help ik vaak met het aankleden. Geen probleem. Ik knip plakbh's op maat, bewapend met fashiontape plak ik de jurk vast. Even onder de jurk om de onderrok goed te doen, zeker waarom niet. Hoe moeten die jarretels toch vast..... zucht wat een amateurs al die bruiden. Geen zorgen. Ik ga pas weg als alles goed zit!Maar wat voelen we ons mooi in goed en mooi ondergoed! Waarom zouden we dat niet vastleggen op een foto. Doe mee met de nieuwe trend. De boudoir shoot een cadeau voor je aanstaande, maar ook zeker voor jezelf. Maakt niet uit welke leeftijd je heb of welke maat, je weet zeker dat er een iemand jouw mooi vind, ook de dag na je bruiloft als je mascara op je wangen zit en je haar nog half in coupe bruidskapsel. Misschien met een beetje kwijl langs je mond en je tanden nog niet gepoest...Het is bij sommige nog een traditie om de avond voor de grote nacht niet bij elkaar te slapen. Hoe leuk is het dan om je aanstaande een beetje te plagen met een cadeau.
Je heb een aantal weken van te voren een boudoir shoot gedaan en er een klein boekje van laten maken, deze kun je dan meegeven als jullie uit elkaar gaan.
Met de woorden slaap lekker en tot morgen..... gniffel gniffel.De Boudoir Shoot.
Ik roep altijd smorgens op de trouwdag, tijdens het aankleden, dat we best wel even tijd kunnen maken voor een boudoir shootje. Even in je huidkleurige, straktrekkende, naad en vormloze onderbroek gecombineerd met je tepelplakkers en/of kipfiletjes op het bed een sexy foto maken.
Wie wordt daar nu niet wild van..... rrrrrrr…..
Heel raar dat mijn bruiden niet gelijk opspringen van enthousiastme.Ofwel tijdens de trouwdag zelf hebben we niet echt charmant ondergoed aan.
Door de trend van blote, lage ruggen in de trouwjurken is vaak ondergoed als torseletjes niet nodig of niet mogelijk. Alleen een string of een broekje met wat langere pijpjes voor tegen het scheuren van de benen is veelal voldoende.Maar voor een boudoir shoot is het wel heel mooi om een mooi lingeriesetje aan te doen. Deze kun je dan aantrekken op de huwelijksnacht of een andere keer ;)
Wel mooi is om op de trouwdag een mooie kamerjas/ kimono aan te doen ipv je tijgerprint versleten joggingspak.... alles voor de foto's.Maar goed, op de ochtend zelf is het niet echt handig en als je het als cadeau wilt geven dan moet het van te voren! Maar hoe en wat dan wel?

Hoe gaat het in zijn werk?
Wie? Zoek een fotograaf waarvan de beelden je aanspreken, in je stijl passen en een goed gevoel bij hebt. Je geeft je tenslotte best wel bloot...

Waar? Er zijn verschillende opties. Je kan vaak bij een fotograaf in een studio of er wordt van je slaapkamer een studio gemaakt. Huren van een locatie zoals een hotelkamer is ook heel gaaf, als het een mooie kamer is naar je smaak. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.Dresscode: Lingerie! Hoeft natuurlijk niet perse wit te zijn. Kan ook rood of zwart. Een kimono of dunne kamerjas is ook een mooie accessoire voor de fotoshoot en die kun je dan ook gebruiken op de trouwdag in de ochtend tijdens je bruidsstyling.
Schoenen! Je trouwschoenen natuurlijk heel leuk, vooral als je voor het 'trouwlingerie' gaat. Heb je lage trouwschoenen, neem dan ook zeker een paar mooi pumps mee, je hoeft er niet op te kunnen lopen. Daarom noem ik ze vaak: Bed schoenen
Overige accessoires van je trouwdag is ook een must! Sieraden, haarsieraad en/of je sluier.Haar en make-up: Ja duh, that's where I come in!! Een natuurlijk make-up je of een zwoele smokey eye en geen last van een bad hair day. Bij sommige fotografen kun je een pakket afnemen incl visagist en haarstylist. DOEN want het maakt de foto's mooier.
> Vaak is een boudoir shoot binnen en kan er gebruik worden gemaakt van studiolampen ipv daglicht. Dit kan invloed hebben op je make-up. Met natuurlijk licht gebruik ik een andere basis dan met kunstlicht. Hoe minder echt... hoe meer make-up er nodig is.
Zo zal een zwart-wit foto ook een invloed hebben met make-up:Entourage: Vet spannend je bloot geven voor een camera. Natuurlijk zijn we professionals en doen we er alles aan je op je gemak te laten voelen. Maar kan mij ook goed voorstellen dat je het idee heb vermoord te worden en dood achtergelaten te worden in de hotel kamer. (je ligt er wel mooi bij) of gewoon omdat je er graag iemand bij wilt hebben. Vriendin of zus. Maar niet meer dan dat. Het is natuurlijk ook gewoon lekker als je volledig jezelf kan zijn.Nou dat alles komt samen op een bepaald moment en dan worden er foto's gemaakt en nee je hoeft geen professioneel lingerie model te zijn. De fotograaf zal je vertellen wat je moet doen. Vaak voelt het niet eens sexy maar gewoon hard werken om mooi op de foto te komen. Billen in de lucht, holle rug, strek je been, arm omhoog, kijk over je schouder.... Wellicht is een lesje yoga vooraf en een afspraak voor de volgende dag bij de fysio ook een goed idee.Het hoeft natuurlijk niet speciaal voor je huwelijk.... kan ook voor verjaardag of valentijn of kerst...

Afgelopen maand heb ik mogen meehelpen met een Boudoir Shoot. Wat een feest!!
Alle foto's gebruikt in deze blog zijn van die shoot.

Credits 
De lingerie en accessoires van bruidswinkel Lets Shine Bruidsmode - Naaldwijk
De foto's zijn gemaakt door Justin Manders fotografie - 's Gravenzande
De locatie was: Huys van Leyden - Leiden
Modellen: Modi, Shannon en Charlie
Haar en Make-up: Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling - Naaldwijk

Ik hoop dat het je een idee heeft gegeven...

Liefs Cynthia

#bruidsmakeup #bruidskapsel #boudoirshoot #trouweninhetwestland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten