HUWELIJKSAANZOEK II Wil je met mij trouwen?

31-07-2018
De vraag die bijna iedere vrouw wil horen. Soms komt die vraag iets later dan verwacht, maar wat het belangrijkste is, hoe wordt de vraag gesteld.

Het is zomervakantie en veel mensen nemen deze kans om een mooie reis te maken. Veel mensen komen dan verloofd terug. Prachtige romantische verlovingsverhalen krijg ik te horen tijdens proefsessies. Op een of andere manier zien we de aanzoek niet aankomen. Of we een ultimatum hebben gesteld of het zelf hebben voorbereid voor als nog zijn we blind.

Hoe vaak ik wel niet hoor dat er een ruzie aan vooraf ging. Samen nog even een extra rondje lopen (omdat hij bij dat ene bankje wil zijn) zullen we nog even die berg oplopen.(super romantisch)... "maar ik ben moe, ik wil terug naar het hotel'
'kom op, we zijn er bijna'
Hoe rot voelen we ons daarna, geweldig! #clouless
De huwelijks aanzoeken worden door de jaren heen steeds uitgebreider. Het begin van de weg naar de trouwdag!
Bron: pinterest
Tijdens de proef vraag ik graag naar hoe ze ten huwelijk zijn gevraagd en ik blijf mij verbazen over hoe creatief sommige aanstaande kunnen zijn. Hoe goed familie en vrienden een geheim kunnen bewaren, hoe clouless wij vrouwen zijn :)

Traditie is back! Ofwel: 90% gaat daadwerkelijk op 1 knie! zoals het 'hoort'.
En wordt er steeds vaker eerst toestemming gevraagd aan de ouders van. Ik vind dat wel iets speciaals hebben. Uiteraard is er een ring, zeker onmisbaar.

De voorbereiding die in een aanzoek zit verschilt maar iedereen doet moeite! Een top 3:

3. Door kind of huisdier
Zo was er laatst op fb een foto met een newborn die een rompertje aan had: wil je met mijn papa trouwen. Of train je hond; op een bepaald commando komt de trouwe viervoeter aanzetten met een doosje met daarin de ring.

2. Op vakantie
'Ik wil niet weer daarheen, waarom persee nu...' echt hoe vaak ik die wel niet heb gehoord, wij vrouwen hebben soms echt niets door. Op dat mooie plein in Italiƫ, brugge is ook populair. The locals helpen graag een handje mee dus durf hulp te vragen. Verloofd terug komen van vakantie is een mooi souvenier.
'Al 3 dagen liep hij met de ring jn zijn broekzak, wachtend op het juiste moment. Nu snap ik waarom hij zo raar deed'

1. The Hunt
Love love this. De deurbel gaat, zijn beste vriend komt je 'ontvoeren' je krijgt een envelop waarop staat dat je met hem mee moet. Je wordt afgezet in het cafe waar je elkaar heb ontmoet en daar zitten je beste vriendinnen, van hun krijg je, na een paar drankjes de volgende envelop en gaat naar de kroeg waar je voor het eerst heb gekust daar zitten zijn vrienden. Nogmaals drankjes en een envelop naar de plek die voor jullie veel betekend en daar zitten jouw ouders en zijn ouders broers en zussen. Na wat drankjes en wat eten (daar was je ook wel aan toe) wordt je weer naar huis gebracht waar de hal is verlicht met kaarsjes en je vent in een pak op je wacht met een ring, zakt door een knie en je vraagt.
Waarop iedereen gezellig komt feesten!
En al die tijd heeft niemand gezegd waar het om ging. Top! (waargebeurt)

Een fimpje dat voorbij kwam: vriendin haalt man van het vliegveld, hij heeft aan zijn mede passagiers een foto van haar laten zien met de vraag of iedereen een bloem aan haar wilt geven. Bij de gate krijgt ze dus van alle passagiers een roos en met haar handen vol rozen komt hij als laatste aan en zakt op 1 knie.

Het verhaal van een man die al 2 jaar met de ring opzak liep maar steeds als hij haar wilde vragen kregen ze woorden om het een of ander waarop hij na verloop van tijd riep: " hou nou je mond ik probeer je ten huwelijk te vragen"

Er kunnen boeken over geschreven worden.

Vrouwen vragen mannen, mannen vragen mannen, mannen vragen vrouwen en vrouwen vragen vrouwen. Het maakt allemaal niet uit als het maar uit liefde gebeurt.

Heb je geen inspiratie maar wil je er wel iets speciaals van maken. Weddingplanners zijn er ook voor huwelijksaanzoeken. Zo kun je alles tot in de puntjes laten regelen.
Een fotograaf die stiekem op het strand zit te wachten om foto's te maken van het aanzoek. Een videograaf achter een boom met een drone stiekem boven het hoofd.
Champagne staat klaar. Het park is aangekleed. De loksmoes is in actie....
Ofwel, er zijn professionals die je graag willen hebben.

Ter inspiratie;
Kim en Roy, hoe grappig was dit. Een maand ervoor stond ik naast Kim op een trouwbeurs en uiteraard hadden we het over huwelijken en welke jurk wijzelf zouden trouwen. Ze had een prachtige jurk gezien en voor een nog mooiere prijs, die foto had ze natuurlijk naar Roy toe gestuurd.... hint hintt…. Nou zover was hij al
En dan zie je op social media dit voorbij komen. Hoe leuk om daaronder te kunnen reageren; Had je nu maar die jurk gekocht.... ;)


Medemogelijk gemaakt door: State of Dreaming - Videograaf

Succes!
Liefs Cynthia
(herzien 31 juli 2018)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten