Al die make-up merken. Wat is nu het verschil?

In iedere winkel ligt het wel. Make-up.
Er is zoveel dat je gewoon niet meer weet wat je moet kiezen. Iedere verkoper verteld natuurlijk graag dat hun merk het mooiste en beste is.

Ik zal even mijn juf hoed opzetten en je proberen toe te lichten wat nu het verschil is. Misschien kun je dan beter een keuze maken. Het blijft namelijk wel een persoonlijke keuze.

Stel je voor:
Je heb 10 glazen heet water en met 1 theezakje ga je al die glazen door.
Naar mate je bij het laatste glas bent zie je dat de thee bijna geen kleur, geur of smaak bevat. Het 1e glas daarin tegen heeft de kleur, geur en de smaak zoals op het theezakje staat aangegeven.

Zo kun je dat ook doen met merken. De make-up van Make-up Studio, Clinique, Estee Lauder ed zijn te vergelijken met het 1e theeglas. De ingrediƫnten zijn van hogere kwaliteit en ze zijn markt leiders op het gebied van innovatie. Je heb minder van de producten nodig om een goed resultaat te krijgen en hierdoor is het behoud van de make-up ook de hele dag gewaarborgd.
De 'eigen merk' make-up van bijvoorbeeld Hema, Etos, Kruitvat zijn minder van kleur, met het aanbrengen heb je meer van nodig om de kleur goed te zien en moet je vaak bijwerken.

Ik zeg niet dat het niet goed is, maar het verschil is duidelijk.

Alles van een productlijn, net als huid en haar verzorgingsproducten, versterken elkaar waardoor het resultaat mooier kan zijn. Maar als jouw favoriete mascara van Make-up Studio is en je oogschauduw van Dior even goede vrienden :)

Nog wat extra dingen waar je op kunt letten of naar kunt vragen:
Parabeen vrij: Er zijn nu eenmaal grondstoffen nodig om producten goed te houden, parabenen, je kunt hiervan een huidreactie van krijgen. Er zijn daarom naast de chemisch middelen gelukkig ook andere, huidvriendelijke oplossingen
Mineralen make-up: Make-up gemaakt op basis of geheel van natuurproducten. Ideaal voor de gevoelige huid. Wel even een kanttekening hierbij. Producten gewonnen uit de natuur zijn niet allemaal 'natuurlijk' goed. Hierbij een link naar een website waarin het verschil duidelijk wordt uitgelegd. Oppassen dus met minerale olieen, klink goed, maar is het dus niet.
Dierproefvrij: Spreek voor zich.
Parfumvrij: Make-up hoeft geen geur te hebben, koop maar een lekker luchtje!

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in je make-up producten.
Veel succes

Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten