Laatste feestdag van het jaar!!

Er is nog 1 feestdag die we gaan vieren dit jaar.
Oud en nieuw, de jaarwisseling, einde van 2014, begin van 2015.
Goed eten, foute music video's, vuur en natuurlijk bubbels, een hoop bubbels. (En dan heb ik het over champagne, cava, proseco het soort met alcohol) Vrienden, dressing up en hopelijk vuurwerk waarin de buurtbewoners weer goed in hebben geinvesteerd.
Ik zeg bring it on!

En dan heb ik al helemaal zin in mijn nieuwe jaar.
Zoals eerder vermeld op mijn fb pagina, ga ik RESETTEN. Mijn suikerverslaving gaat ten einde komen!
Al vaker een poging gedaan, maar elke keer verzin ik wel weer wat anders waardoor het toch niet wil lukken.
Nu is het klaar, als ik merk hoeveel energie het mij eigenlijk kost. Na een zak snoep 10 min power hebben en daarna suf, sago en vol medelijde op de bank zitten waar ik alleen maar kan bedenken wat ik allemaal nog had kunnen doen....

Goed eten is zo belangrijk. Ik merk dat als ik goed eet 3 maaltijden, kleine tussendoortjes, ik mij zoveel beter en energieker voel.
Zo sprak ik afgelopen week ook wat moeders met jonge kinderen. En allemaal kwamen we tot dezelfde conclusie. We dachten beter en gezonder te eten omdat we dat ook voor onze kinderen willen maar op een of andere manier doen we het niet.
De kinderen eten goed en gezond. ontbijt, lunch, diner. Fruit, vitamine, groente..... de beste manier is dus mee-eten met de kids en daar gaat het fout.
Waarom geen idee en meer hebben dus dit probleem.
Snijden fruit voor de kinderen, maar zelf eten we dat niet. Lekker brood voor de kids en terwijl we ze wegbrengen eten wij zelf snel een liga. Zelfde geld voor de lunch, lekker boterham voor de kleine en als ze een dutje doen trekken we een zak chips of koek open.
Luiheid..... en we zouden ons zoveel beter voelen als we wel gewoon mee zouden eten.

Om mijzelf een schop te geven start ik 5 januari met de Clean 9, een 9 daagse ontgifting. Ofwel eerst ff het lichaam reinigen. Daarna volgt er een 30 dagen F.I.T  programma die, dmv leren goed te eten en te bewegen en de juiste voedingssuplamenten mijn lichaam sterker en gezonder gaat maken.
Het gaat mij niet om het afvallen of verlies of winst van cm-ers. Ik wil gewoon nog meer energie en gezonder leven.
Het is geen dieet, het is een change of lifestyle, die alleen werkt als je dat wilt. En ik wil het.

9 jaar geleden ben ik gestopt met roken, van een pakje per dag naar helemaal niets, en waarom.... ik was het zat. Altijd had ik al gezegd dat als ik zou willen stoppen ik dat zou doen. Want het is een knop om. (Flip the switch- als ik The big C mag citeren)
Dat is mij gelukt en nu ben ik ook klaar voor de volgende stap.
Uiteraard zal ik verslag bijhouden.

Ik wens jullie een Beautiful Jaarwisseling.
Feestend en prachtig 2014 over laten gaan in 2015!!
Liefs Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten