DE MAKE-UP COACH II individueel, persoonlijk en uniek

20-11-2018
De druk om te presteren in het leven is in deze tijd enorm hoog en groot.
Zelfs de politiek is aan het bepalen hoe we als vrouwen moeten presteren. We moeten topfuncties invullen, maar ook moeder zijn, vriendin, vrouw. Ja joh alsof ik de hele dag netflix aan het kijken ben... I wish. :) Ook een dag van een vrouw heeft maar 24 uur en naar mate we ouder worden is het niet dat we weer net zo soepel en fris uit bed stappen als een paar jaar geleden. (we kunnen die tijd dus goed gebruiken) Tijd nemen voor jezelf roepen ze dan, maar ondertussen wordt ons wijs gemaakt dat de wereld vergaat als we niet voor andere zorgen. Lastig hoor vrouw zijn. Vooral met de tijd

Onze huid en lichaam staat niet stil. Het verandert continu. Dat heet ouder worden. Dat willen we graag zoveel mogelijk tegenhouden. De ene heeft eerder last van een rimpeltje dan de ander. Waarom? Zijn het de genen? Voor een deel is het erfelijk maar het heeft een groot deel te maken met onze levensstijl. Eten we gezond genoeg, bewegen we voldoende, gebruiken we mooie en goede huidproducten. Roken en drinken we niet (te veel.) Maar ook de vervuiling buiten beïnvloed de staat van ons lichaam. Vooral vrouwen hebben te maken met de nodige uiterlijke en innerlijke veranderingen dankzij hormonen, die krijgen de meeste credit voor de huid veranderingen.

Helaas kunnen we het niet tegenhouden. Maar we kunnen het zeker wel (leren) accepteren!
Je bent niet de enige vrouw die huid en/of lichamelijke problemen heeft.
Het is niet voor niets dat de beauty wereld een enorme omzet draait in de economie. Miljarden euro’s besteden we aan ons uiterlijk.



En dat alles om te voldoen aan het plaatje dat mensen willen zien?

Prima dat je geld uitgeeft aan beauty maar doe het niet voor een ander. Doe het voor jezelf! Want als jij niet met veel plezier en liefde naar jezelf kan kijken dan zal een ander, ondanks alle lagen make-up, plastisch chirurgie en botox ook dwars door je onzekerheid heen kijken.

Schoonheid zit van binnen. Daar moet ik hard om lachen want als we een mens binnenste buiten trekken ziet het er echt niet uit.
Maar dat bedoelen ze natuurlijk niet, dat weet ik ook wel. Maar de waarheid is dat we ons beter en mooier voelen als we in de spiegel kijken en zelf tevreden zijn met hoe we eruit zien. Dan straal je dat uit. Iedereen zal zien hoe mooi je bent, zelfs zonder make-up en in je trainingsbroek met crocs. Want als je lacht met zelfvertrouwen dan ziet iedereen een mooie vrouw.

En daar wil ik je graag bij helpen.
De lichamelijke en geestelijke veranderingen die ik heb meegemaakt hebben mij geleerd te zijn wie ik wil zijn. Als visagist mag ik mensen “mooier” maken en dan voelen ze zich mooier. Opeens lopen we rechter en door die kleine verandering in lichaamstaal stralen we. Want we zijn allemaal mooi, ik wil je helpen om je te laten stralen.



You are Beautiful, let me make you shine

De grootste verandering en impact in mijn leven is toch wel het worden van moeder geweest. Ik ben er aan onderdoor gegaan. Ik was altijd wel al onzeker en licht depressief, maar na de hormoonschommelingen, het veranderen van mijn lichaam en alle spanningen en stress was ik mijzelf totaal kwijt.
Eerst zet je lichaam zich ‘uit’ om een kindje te dragen, wat een topsport is want zwanger zijn staat gelijk aan het lopen van een marathon. Je maak een nieuw mens en dat is wel wat. Maar voor de buitenwereld moeten we laten zien dat het allemaal makkelijker en beter is dan het lijkt, want ik ben zwanger niet ziek of invalide…..
Dan de bevalling… de kracht van een lichaam… onbeschrijfelijk. Mocht je aan de zwangerschap geen lichamelijke klachten hebben overgehouden dan wel aan de bevalling. En dan zijn we er nog niet, want dat hele lijf moet weer terug naar ‘oorspronkelijke staat’. Dat gebeurt niet vanzelf. Ondertussen heb je opeens een mensje om voor te zorgen. Slaapgebrek, afgekloven tepels, aambeien en gewoon totale lichamelijk vermoeidheid. Men wat een ellende… En toen bleek, bij mij, dat na het eerste jaar, mijn kleding, mijn verzorging, mijn levensstijl niet meer was wat het is geweest. Het voelde niet meer als mij, als vrouw, als Cynthia.

Dus stapte ik een winkel binnen en ben daar aangekleed en ik voelde mij weer meer dan alleen mama, maar een vrouw. En mooi! Want nadat jaar ben ik veel afgevallen, niets paste goed. En wat ik had paste niet meer bij wie ik nu aan het worden was en wilde zijn.

Geestelijk ging het ook niet meer goed. Er waren dagen dat ik niet uit bed wilde komen, niet meer zorg wilde dragen voor kind en man, gewoon wilde weglopen van alles en iedereen. Een zware postnatale depressie, ik was doodziek en dat zag je in mijn gezicht. Om vervelende vragen te vermijden vond ik daar het volgende op;



Make-up.
Hoewel het mijn beroep is plamuur ik mij niet dagelijks vol. Maar een beetje foundation, blush en mascara deed wonderen….. Al was het maar om een pak melk te halen.
In plaats van dat ik de vraag/ opmerking kreeg; Gaat het? Met zo een verschrikkelijk meelijdend ondertoontje. Kreeg ik nu te horen; “Goedemiddag” of niets.
Tuurlijk ging ik van binnen kapot, maar door niet steeds mijn verhaal te hoeven doen, te huilen, maar gewoon een pak melk te halen en niets extra's negatiefs mee te krijgen voelde ik mij toch heel even beter.

En van daaruit is mijn visie voor make-up geboren.
Met een beetje kun je al een hele verandering ondergaan. Veel vrouwen verbergen zich onder een masker aan make-up, wat als echt masker wordt gebruikt. We verschuilen ons achter een laag die ervoor zorgt dat mensen onze echte “ik” niet zien, omdat we onszelf niet mooi vinden. We gebruiken het ook om onze emoties te verbergen. Daar is niets mis mee, dat heb ik ook gedaan. Maar ik wil je leren dat je dat ook kan doen met maar een beetje make-up.



Eerst draagt de make-up jouw en daarna draag jij de make-up.

Zegt wat…. Stel je hebt een slechte nacht gehad. Moe. Door wat tips die je van mij hebt gehad kun je met een beetje concealer, gekleurde dagcrème en mascara toch een frisse blik geven. Je voelt je nog steeds moe, maar je straalt het niet uit. De make-up draagt je.
Op je werk zeggen je collega’s ‘Goedemorgen’, in plaats van; ‘zo heftig nachtje gehad’. Je haalt er misschien nog een compliment uit en dat voelt goed. En als je je goed voelt zie je er goed uit en op dat moment straalt je jezelf uit en ga jij de make-up dragen. Als je dan een dikke laag op hebt kan je eigen uitstraling er niet onder vandaan komen.
Het creëert afstand, misschien niet bewust, maar als jij een muts tot over je wenkbrauwen trekt en een sjaal tot onder je ogen knoopt en met je hoofd naar beneden loopt stel je je niet echt open en vermijd je contact...




En daar wil ik andere vrouwen bij helpen.

Ben je veel afgevallen of aangekomen? Ben je net mama geworden of een nieuwe carrière gestart. Een nieuwe liefde gevonden of ben je er een kwijtgeraakt. Dit soort gebeurtenissen tekenen wie je bent en misschien voel je je nu niet mooi en zelfverzekerd maar wil je daar wel weer in terug komen. Met behulp van een DIY make-up cursus leer ik je om make-up te gebruiken in jouw voordeel. Een nieuwe mooie blik op jezelf te werpen en ook gewoon even met jezelf bezig zijn en daarin bied ik je ruimte om te praten en te luisteren. Koffie, thee of wijn… Het innerlijk moeten we ook blijven verzorgen!



Ik ben geen psycholoog

Als je niet blij wordt van je eigen spiegelbeeld, als je jezelf niet mooi (meer) voelt, dan wil ik je helpen. Wat voor maat je bent, wat je leeftijd is, ongeacht je verleden. Tijdens een workshop hoor ik vaak; ‘Ik heb nog nooit zoveel naar mezelf gekeken’
Ja dat komt omdat we daar ook geen tijd voor (durven) nemen. De huid reinigen en verzorgen zorgt voor een goede doorbloeding maar ook even dat je super dicht bij jezelf ben. Door de make-up zelf op te brengen leer je het beter maar kijk je ook op een andere manier naar jezelf. Door het zelf doen zie en voel je de verandering.

Mijn doel; Jouw stralender laten voelen.
We gaan fouten maken! Want daardoor kun je zien wat een kleur of een techniek met je doet. Uiteraard beginnen we met een heerlijke reiniging en verzorging van de huid!
Daarna gaan we aan de slag met de mooie make-up producten van make-up studio, waar je maar een beetje van nodig hebt.



You are not alone

Ik ben niet de enige met een rugzak vol aan ‘levenservaring’ en doordat ik met mijn klanten erover praat creëerde ik een plek waar zij ook hun eigen verhaal in kwijt konden. Ik ben geen psycholoog en dat wil ik ook niet zijn, maar ik kijk nergens meer van op. En dat kan ik van de professionals niet zeggen. Toen ik mijn verhaal had verteld eindigde de sessie met de woorden “zo dat is heftig’ daar moet ik even over nadenken, mag ik je terugbellen en vervolgens zat ze harder te huilen dan ik… Ik had behoefte aan bezig zijn en te praten als ik dat wilde en dat gun ik jou ook.

Hoe lang is het geleden dat je echt heb gelachen…. geef mij die uitdaging. Ik zal zorgen dat je ‘echte’ lach weer even naar buiten komt!  Ik wil dat je het voor jezelf doet. Dat als jij in de spiegel kijkt je een prachtige vrouw ziet. De vrouw die je wilt zijn!
Als klein meisje wilde ik al maatschappelijk werkster worden. Maar door het gebrek aan opleiding was dat niet mogelijk op dat moment. Maar het is altijd blijven broeien. Ik wil helpen! En door de jaren heen heb ik dat op deze manier kunnen doen. En dat wil ik nu graag aan iedereen aanbieden! Als De Make-up Coach! KLIK HIER

Liefs Cynthia



#bruidsstylist #bruidsmakeup #bruidskapsel #demakeupcoach #aanhuis #oplocatie #Naaldwijk #Westland #bruidsstyling #Delft #DenHaag #Rotterdam #ZuidHolland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten