TROUWEN OP HET STRAND II 9 tips

8-5-2018
De afgelopen weken zijn we zo nu en dan verrast met prachtige warme, zonnige dagen. Ik woon zo een 15 minuten van het strand af en dus is het voor ons een kleine moeite om er even naar toe te gaan. Het Westland is rijk aan prachtige stranden, en vele strandpaviljoens waar je een goed feestje kunt geven!

Trouwen op het strand gebeurt heel veel. En waarom niet. Het geeft een relaxte sfeer. En alles is mogelijk. Voor de blog Wedding Westland hebben we al diverse trouw en feestlocaties gesproken en ik verbaasde mij over de mogelijkheden.
Aan het strand trouwen ga je al onmiddellijk uit van zon, een zacht briesje, maar het blijft Nederland en het weer is super verraderlijk.

Maar dat maakt dus niet uit! Door de vele ramen en de geweldige beach sfeer indoors kan het feest gewoon doorgaan en heb je nog steeds alle belevenis van aan het strand zijn.
De backdrop is namelijk niet te koop. Zee en Strand.
Op geen enkele dag regent het de hele dag al is het 2 minuten droog, de fotograaf zal je naar buiten slepen voor een paar buitenfoto's!


Fotocredits gaan naar: Justin Manders

Maar misschien ben je wel een van de gelukkige bruiden die wel dit stralende, iets wat het warme, zomerse weer op je bruiloft heb. Dat brengt ook wel wat 'uitdagingen' met zich mee.

De meeste zullen we al kiezen voor een wat meer lichte en luchter trouwjurk. Ook zullen de pumps vervangen worden door slippers. Of lekker met de blote voetjes in het zand.
De panty kun je ook in de kast laten!

Om iedereen 'cool' te houden tijdens de ceremonie en feest kun je waaiers uitdelen, een mand met slippers voor diegene die vastlopen in het zand. Een mandje met allemaal dezelfde zonnebrillen helpt tegen knijpogen en geeft een leuk effect voor wat foto's.
Leuke glazen wekpotten gevuld met water en fruit of citroentjes ed. Heel verfrissend en in een leuk glas een heerlijke non-alcohol cocktail.
Bij toiletten kun je een verzorg bakje neerzetten, verfrissingsdoekjes en deodorant, smintjes en handverfrissing. Even opfrissen!

Fotocredits zijn voor: Justin Manders


Kwa haar en make-up voor de bruid moeten we ook rekening houden met producten en verzorging voor huid en haar. Vocht is namelijk niet lekker, pluis haar en doorgelopen mascara is niet het effect wat we willen bereiken.

Wat tips:


1. It's al about the base, verzorg je huid goed, hoe minder oneffenheden hoe zachter de foundation kan zijn. Niet zonder bescherming de zon in! Blijf een weekje voor je huwelijk liever uit de zon dan erin. Verbrande huid is niet prettig. Wel verbrand... aloë smeren!
Factor 30 voor gezicht en lichaam is goed. Factor 50 maakt de huid op een foto wit, daarnaast zit er meer chemische stoffen in 50 en werkt maar 3% langer dan 30. Kies verstandig. Smeren en even in de schaduw zitten!

2. Goede, mooie, duurzame producten! Liefst met een factor erin. Meestal zit er in dagcrème, gekleurd of foundation ed. max 15. Als je het nog niet wist ik ben fan van de producten van Make-up Studio en voor de huid ben ik vaste klant bij de Holland & Barret. 

3. Nadat de huid is gereinigd en verzorgt gebruik je een (make-up) primer. Voedzaam en verzorgend voor de huid en helpt bij een long lasting make-up. Ook voor de oogleden en lippen! We primeren alles :) Zo gebruik ik graag de primer van Make-up studio die bevat een factor 30.

4. Foundations heb je in verschillende vormen. Kies voor een matte afwerking, niets op olie-basis. Voor sommige huidtypes is een gekleurde dagcrème al voldoende. 

5. Geen zware dikke make-up, zeker niet als je het niet gewend bent, maar hoe meer dikke camouflage of crème foundation om te shapen hoe meer je het voelt zitten. Doordat we een gezond kleurtje hebben op de huid gebruik ik frisse kleuren op de wangen en ogen voor een heldere uitstraling!

6. Waterproof! Sowieso bij bruiden een onmisbaar punt maar ook zeker met warmte is er niets beters. Zal toch raar voelen mascara in je oog tijdens een emotioneel moment. Om maar te zwijgen hoe dat overkomt op foto's.... Er zijn ook diverse middelen op de markt om make-up poeders/ producten waterproof te maken.

7. Fixeren! Poeder en fixatiespray. The key, the big make-up secret voor een long lasting, waterresistant make-up. Sssttt niet doorvertellen hoor ;)

8. Een dikke bos vol met krullen zal de dag niet redden. Door de warmte, het gewicht, de wind, het zand zal het haar het letterlijk zwaar krijgen en dan zakt het dus uit. Los opgestoken of in een vlecht is dan beter en langer houdbaar om het zo maar te zeggen. Opgestoken haar zal ook wat frisser zijn in de nek!

Fotocredits zijn voor Justin Manders, o en ik zie dat ik het bruidskapsel heb verzorgd en de make-up :) 


9. Weg met haarmaskers, dat maakt het haar zijde zacht. Heel leuk in het dagelijks leven. Maar een ramp voor een bruidskapsel. Dus minimaal een week van te voren graag niet meer gebruiken. De dag na de bruiloft mag je je haar en gezicht weer heerlijk verzorgen en verwennen.
Hou vooral het hoofd gewoon cool. Regen, Wind, Zon, Hagel, Sneeuw.... hoe het weer ook zal zijn het zal hoe dan ook een prachtige dag zijn.
Verleden week had ik nog een strandbruiloft waar de styling plaats vond in een strandhuisje. Het regende die dag en een wind..... niet ideaal voor een trouwdag aan strand zal je zeggen maar was het bruidspaar daarmee bezig. Nee.... Want het was hun dag en ze hebben er samen met hun 3 zoontjes naar toe geleefd. Dus werd het een prachtige dag en de zon, die kwam later die dag ook gewoon weer hallo zeggen!

Voor meer inspiratie op het gebied van trouwen op het strand in het Westland. Klik op deze links:

Veel zon plezier
Liefs Cynthia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten