E-BOOK II Bruidsstyling Haar en Make-up

1-5-2018
Midden in het trouwseizoen. Bruiden die al trouwen, maar ook bruiden die nog moeten en daar horen de nodige proefsessies bij. Dubbel werk, heerlijk!

Bruiden vragen nog steeds veel dezelfde vragen, wat natuurlijk prima is. Het feit dat ik ongeveer 2 keer week iedere week trouw is voor mij dus hele normale kost. Maar voor vele is het de eerste keer en dan is het goed om vragen te stellen.

Daarom heb ik een paar jaar geleden een E-book geschreven over bruidsstyling, haar en make-up op je bruiloft en daar ben ik nog steeds super trots op! EN ik krijg daar ook gelukkig veel positieve reacties op, daarom wilde ik hem nu nog even naar boven brengen :)

Wil je hem downloaden en lezen :) Hij staat gratis voor je klaar, klik hier!

De proefsessie
Quote uit eigen werk, altijd al willen zeggen;

"Ik wil niet zo een dikke laag make-up“
"Het is dat ze een witte jurk droeg, maar ik herkende haar niet“

Er zijn veel vooroordelen over het gebruik van make-up. Dat komt voornamelijk door slechte ervaringen, zeker die van een ander. Laat je niet bang maken, het kan ook anders. Plan je proefsessie zo’n 3 maanden à 4 weken van te voren. Als je er zeker van wilt zijn dat je stylist jou kan helpen zorg er dan tijdig voor dat je jouw trouwdata en wensen bij haar vastlegt.

▪ Doe altijd een proefsessie. Leer je stylist beter kennen door eerst een kennismakingsgesprek (telefonisch, Skype). De stylist zal als eerste op je trouwdag bij jouw aan huis komen en dan is het belangrijk dat je weet wie ze is en dat je haar vertrouwd.
▪ Vertel jouw wensen. Bij een proefsessie worden jouw wensen, jouw persoonlijkheid en de expertise van de stylist gecombineerd. De jurk, haaraccessoires, thema, visie, sfeer, wat voor bloemen je gekozen hebt, alles nemen we mee om zo een compleet plaatje te maken wat bij jou past!
▪ Wees eerlijk! Ik stopt niet voordat je tevreden ben. Het is soms een zoektocht naar hoe je het wilt hebben. Daarvoor is de proefsessie; om te proberen. Als je thuiskomt met een naar gevoel dan is dat voor beide partijen niet leuk. Een stylist zal je goed informeren en adviseren. Maar jij moet er blij van worden.

Als het mogelijk is dan kun je na de proef het beste de make up ook even laten zitten, zo kun je goed zien en voelen wat het doet. Neem een vriendin, moeder of zus mee tijdens de proef. Naast dat het gezellig is, kan ze ook goed meekijken of ze je nog herkennen. Ik maak zelf altijd foto’s en noteer welke kleuren, producten en werkwijze ik heb toegepast. Foto’s maken tijdens de proefsessie is zeker toegestaan!

Daarnaast heb ik ook al eerder geblogd over een proefsessie voor bruidskapsel en bruidsmake-up, waaronder deze:

Wat voor mij ondertussen vanzelf sprekend is, is niet zo gewoon voor een nieuwe bruid. Hoe bereid je je goed voor op een proefsessie?
Hierbij 9 tips;
1. Plaatjes!
Een afbeelding van je jurk, evt haaraccessoires en natuurlijk je pinterestbord vol met inspiratie van wat jij mooi vind. Soort moodboard eigenlijk.
De meeste hebben dit allemaal onder controle, maar vinden het eng de controle uit handen te geven. Val je onder deze categorie bruid dan kun je voor jezelf extra opschrijven wat je wel of niet wil. (De dikste email die ik ooit heb gehad was 8 kantjes tekst in de bijlage :)) Mocht je al in het bezit zijn van haaraccessoires is het leuke deze erbij te nemen. In mijn tas zit een kleine sluier en wat haarspeltjes om anders wat te laten zien.

2. Niet wassen
Ongewassen haar is fijn voor een bruidskapsel. Het hoeft niet maanden niet gewassen of gekamd te zijn. Vogelnesten en ander fauna hoef ik niet tegen te komen, maar een dag vies haar is prima. Een schoon gereinigd gezicht is wel fijn. Maar....
Wil je duidelijk laten zien wat bij jou make-up route hoort? Maak jezelf dan op zoals altijd. Eraf is zo gebeurt.

3. Kleding
Proefsessie in joggingsbroek of mantelpak, maakt mij niet zoveel uit. Wil je een beter beeld krijgen van hoe het bij je jurk zal staan dan raad ik je aan om een topje aan te doen die de kleur van je jurk heeft. Bandjes naar beneden en dan kun je duidelijk zien hoe het zal worden.

4. Catering
Een proefsessie duurt zo een 3 uur, fijn als er dan koffie en thee is en uiteraard wat lekkers. Zo was ik laatst bij een bruid voor een proefsessie en er kwam speciaal voor mij een doosje after eight tevoorschijn. Goed begin!
Maar ook voor evt gasten die aanwezig zijn, ach eten en gezelligheid combineer ik graag. Nadat je je jurk heb gevonden wordt dat gevierd met champagne, maar dat is ook zeker een aanrader

5. Comfi stoel.
Je zult tijdens de proefsessie wel een tijdje in een stoel zitten. Een stoel zonder hoge leuning, voor de haarstyling, die goed zit is prettig voor jezelf! Ik neem eigenlijk alleen een stoel mee naar beurzen. Vraag er anders specifiek om, dan neem ik hem mee naar je afspraak.

6. Goed licht.
Soms is het lastig om overdag een proefsessie te plannen, nu in de zomer kan het savonds ook prima. Ik probeer vaak overdag een sessie te plannen maar ook doe ik veel in de avonden (zo hoef je niet nog een vrije dag op te nemen). Is het toch donker? Dan is een lampje wel fijn.

7. Spiegel.
Zelf sleep ik niet rond met een enorme passpiegel.... sorry. Wel heb ik altijd een kleine spiegel bij waarmee je de achterkant kunt zien, de meeste hebben een mooie spiegel in huis, in de gang of in de woonkamer. Heb je die niet dan kan het makkelijk zijn er even een op standby te hebben (niet een te kleine spiegel) of toch aan geven bij het maken van een afspraak. Dan kan ik er 1 meenemen.

8. Fototoestel
Als we hebben besloten hoe het zal gaan worden schrijf ik alles op en neem ik foto's, die zal ik je ook toesturen. Maar het is ook erg leuk om zelf foto's te maken tijdens de sessie voor in je bruidsdagboek :)

9. Publiek
Mama's, vriendinnen, zussen. Altijd welkom om erbij te zijn. Gezellig! Ze kunnen je helpen met keuze maken. Let dus op wie je vraagt :) ik heb wel eens wat partners erbij gehad. Super gezellig en een betere spiegel kun je jezelf niet voorhouden. Maar sommige houden het liever geheim....

Een proefsessie is meer dan kennismaking, Het is een stap dichter naar het eindresultaat. Een proefsessie plannen tijdens een trouwjurkpas sessie is een goed idee! Dat maakt het nog specialer, maar als het niet te combineren valt, val dan terug op tip 3.

Ik zelf ben gek op proefsessies. Heerlijk om bij mensen binnen te komen, is toch beter dan huizen op funda kijken. De grootste reden waarom ik graag bij de mensen thuis werk :)) En dan de gesprekken. Lekker (bij)kletsen terwijl ik het leukste vak beoefen.

En dan moet ik nu echt verder met het minder leuke gedeelte van the job, administratie....
Fijne meivakantie allemaal!!
Liefs CynthiaGeen opmerkingen:

Een reactie posten