KLEURANALYSE || Ondertoon

6-3-2018
Vorige keer kon je lezen over de kracht van een kleuranalyse en hoe je dus door het dragen van de juiste kleur je zelfvertrouwen helpt.

Ondertoon
Daarin wijkte ik al een beetje uit naar de ondertonen, daarover nu dan meer.
In de kleuterklas leerde je kleuren mengen. Een basis die je in alles terug kan vinden. Dus even terug naar die basis.
We hebben 3 Primeren kleuren: Rood - Geel - Blauw
Door die onderling met elkaar te mengen maken we Secundaire kleuren: Groen - Oranje - Paars. Door wat meer blauw door de geel te mengen ontstaat er een donkere tint groen en door meer geel te gebruiken wordt het een lichtere tint.

De welbekende kleurenwijzer


Met wit en met zwart kunnen we het nog lichter of donkerder maken. Maar aangezien wit en zwart niet als kleur wordt gezien zie je ze niet terug in de kleurenwijzers, dan houd niet in dat we ze niet gebruiken!

Rood of Geel
Wat voor type je bent Herfst - Lente - Zomer - Winter heeft alles te maken met de ondertoon van je huid en die verdelen we in 2 categorien: Warm en Koud en die kunnen we aantonen door de kleur Geel en Rood.
Warm - Gele ondertoon (warmte van de zon)
Koud - Rode ondertoon (frisheid van de blauwe lucht)

Fotobron: pinterest. Heb je een warme of koele ondertoon?


We houden even groen aan als lijdraad om het verschil in ondertoon uit te leggen.
Als ik net al zei kun je door de hoeveel blauw of groen de kleur van sterkte veranderen. Door meer blauw toe te voegen (blauw is een koele toon) maken we de groen koeler. Door meer geel toe te voegen (geel is een warme toon) maken we de groen warmer. Zo kan dus iedereen de kleur groen aan alleen moet je letten op de tint!

Nog een voorbeeldje. Rode lipstick. Er zijn zoveel tinten en ja inderdaad de ene staat je beter dan de ander. Hoe komt dat toch? Nou door de ondertoon!
Is het een rood met een oranje ondertoon (warm) of is het een rood met een blauwe ondertoon (koud) Dat maakt een wereld van verschil uit!
Als ik een oranje rood op doe dan zie ik meer oneffenheden rondom mijn mond. Als ik een rode lipstick met een blauwe ondertoon opdoe (blauw-paars-ofwel bordeaurood) dan wordt mijn huid frisser. En mijn tanden witter! Blauw reflexteerd, daarom maakt rode lipstick met een blauwe ondertoon je tanden witter.

Rode lipstick, iedereen kan het dus dragen! Fotobron pinterest


Leuk he!!
Ik laat mij altijd meeslepen in dingen die ik leuk vind en hoewel kleurenleer de basis is van mijn opleiding, is dat ook alweer jaren geleden en dus is zo nu en dan een opfriscursus geen overbodige luxe. Het weten is een ding, het zien en de achterliggende gedachte is een heel ander aspect. Hierdoor wordt het onderbouwd en kun je veel beter een keuze maken.
Dus dan loop je de Make-up studio binnen of een kledingzaak en het enige wat je ziet is 'de juiste ondertoon'. (ik wel dan, wij voor mij wordt het dan een of andere obsessie)

Wil je weten welke ondertoon jij heb? Ik help je er graag persoonlijk bij.
1 op 1 of in een groepje van 4.

Liefs Cynthia 💋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten