STERREBEELD || kreeft

4-7-2017
Het komt natuurlijk. Het zit in mijn DNA. Ik hoef er niet bij na te denken of op een te do list of doelenlijst te zetten.

Handlettering by Cynthia Veenman. 


Een helpende had verlenen, sociaal zijn, medemens helpen....
Of het gaat om het helpen met oersteken met iemand die slecht ter been is. Een kinderwagen op te vangen die dreigt om te vallen. Iets pakken voor iemand die er niet bij kan. Je weet wel 'normale dingetjes'.
Heel logisch hoort bij normen en waarden. Het wordt van huis meegegeven en op school door gegeven.

Doen we er een stapje boven op. Vrijwilligerswerk, je inzetten voor een vereniging/ stichting zonder er iets voor terug te vragen.
Als klein meisje werd ik op de scouting gezet en ben daar opgegroeid :) het voelde dan ook logisch om leiding te worden en ook dat heb ik 10 jaar met plezier gedaan. Ja er zat veel tijd in, vergaderen, programma's maken, commissies, kampen naast de draaiochtenden. Heel heel leuk. Nooit kwam het in mijn hoofd om ervoor betaald te worden. Dit soort dingen doe je gewoon, zo zit het in mijn DNA.

Iets te kunnen betekenen voor mensen vind ik belangrijk. Maar ik heb nu eenmaal geen wetenschappelijk diploma, ik zal niet het geneesmiddel voor kanker vinden of veel geld kunnen doneren aan rampen. Maar dmv Beursvloer Westland krijg ik de kans wel wat extra's te betekenen.
Tijdens een avond worden bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar gezet en wordt er gekeken of de partijen wat voor elkaar kunnen betekenen. Met een gesloten beurs, ofwel achteraf worden er geen facturen gestuurd :)

Zo had ik gister een match die we uitvoerden. Voor de vrijwilligers van Terre des Hommes winkel in sgravenzande organiseerde we een tut middag.
Yvonne van Salon Von heeft nageltjes gelakt, Christien van Flexbamboo heeft stoelmassages gegeven. Ik heb de dames het een en ander geleerd over make-up.
We hebben veel gekletst, niet alleen over het uiterlijk maar ook over innerlijk.
De dames zijn verwend en hebben elkaar ook beter leren kennen.
Er waren heerlijke hapjes en drankjes. Een topmiddag, onbetaalbaar....

Vorige week tijdens de Samen loop voor Hoop mocht ik survivers opmaken en haren vlechten. 2 jaar geleden heb ik dat voor het eerst gedaan. Toen ze weer belde om te vragen of ik weer wilde helpen hoefde ik niet te twijfelen. Natuurlijk wil ik dat graag doen, ik kan geen geneesmiddel bieden, maar wel een beetje TLC, make-up tips, je weer even mooier laten voelen en laten lachen, want alles wordt mooier met een flinke dosis lach!

Nee ik wordt er niet direct voor betaald, uiteraard helpt de PR ;) en het gevoel wat ik eraan overhou, ja misschien is dat egoistisch, maar ik wordt blij en gelukkig van andere die lachen. Hun verhaal even kwijt kunnen, informatie absoberen en het ook gaan gebruiken! Zichzelf even voorop zetten.

En deze filosofie past gewoon perfect bij mijn sterrebeeld. Ik ben geboren in juli en dus ben ik een kreeft. Ik had eigenlijk 26 juni geboren moeten worden, dan had ik ook een kreeft geweest, maar het werd uiteindelijk 10 juli.
Lamg lang geleden, last ik elke dag mijn sterrebeeld. Soms klopte het en meestal niet ;) maar ik vond het wel interessant. Ik heb mij toen er ook een tijdje in verdiept en de meeste omschrijvingen van Kreeft kon ik mij goed in vinden. Huiselijk, zorgzaam, maar ook snel verveeld, nieuwe dingen willen proberen, sociaal, loyaal
. Maar ook temprerament vol, gek op aanmoediging en complimentjes, aandacht.
Herken ik mij helemaal niet in. Zo kwam ik ook deze omschrijving tegen....

Een van de grootste pluspunten van de Kreeft is het vermogen om anderen een goed gevoel over zichzelf te geven. Dit komt omdat ze in plaats van dingen doen voor zichzelf, ze dit voor andere mensen doen. Dit is een positieve cyclus, omdat ze zich goed voelen als ze iemand geholpen of blij gemaakt hebben.

het zit dus echt in mijn DNA 😅 Go kreeftjes!!

Liefs Cynthia 💋

#kreeft #trouwen #sterrebeeld #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten