DE HONEYMOON || Cash of card?

18-7-2017
Je bent ruim een jaar bezig het het plannen van je bruiloft, vooral de laatste weken zijn het drukst, puntjes op de i zetten, laatste dingen knutselen en dan is het zover, je trouwdag. Jurkje, kusje, hapje, drankje, dansje en het is voorbij....

En dan, op zoek naar een nieuwe hobby 😂 maar eerst uitrusten. Zo een 75% van de bruidsparen gaat na de trouwdag op een huwelijksreis. Dat kan een verre reis zijn naar een tropisch pardijs of gewoon in eigen land in een sub-tropisch zwemparadijs. Stedentrip of alle-in resort.
Waar of hoe je je honeymoon viert, ofwel het begin van de wittebroodsweken, maakt niet uit, als je het maar samen doet!


Vroeger, in sommige geloven nog steeds, werd er snel getrouwd omdat je dan kon samenwonen. De huwelijksreis wordt dan ook beschouwd als een periode waarin man en vrouw elkaar beter leren kennen.
Tegenwoordig zijn veel stellen al wat jaartjes samen, of kennen elkaar in ieder geval al goed. Maar de eer van de betekenis van honeymoon is zeker iets om uit te blijven voeren.

Wittebroodsweken wordt gezien als een periode van 6 weken waarbij het nieuw getrouwde stel met rust wordt gelaten! Samen in de huwelijksbubbel, een huwelijksreis ergens ver weg helpt om niet lastig gevallen te worden.

Ik snap het concept wel. Zoals eerder besproken is de voorbereiding naar een huwelijk nog wel eens een mogelijkheid om 'meningsverschillen' te hebben met vrienden en familie omdat ze denken dat het hun dag is. Hoe heerlijk is het dan om na zo een planning en een trouwdag, die veel te snel gaat, eens even goed uit te rusten.

Een bruiloft kan aardig in de centen lopen, dus soms is er geen budget voor een huwelijksreis. No worry's doe je dat toch gewoon wat later. Een deel van de stellen wil soms nog even doorsparen zodat ze ook hun droomreis kunnen maken. Rondreizen door america of naar zuid-afrika, een trip australie of een wereldreis.... dan moet er soms even worden gespaard.

Cash
Gelukkig krijg je cadeautjes op je trouwdag! Een envelop met een centje erin. Actie punt na de trouwdag, geld tellen 😂 Alles op bed en erin zwemmen als Dagobert Duck! Wie droomt daar niet van. Ook fijn als je vrienden heb die heel veel kleingeld geven!
Tip: bij cadeautip op een uitnodiging zet niet alleen een 💌 neer, wij zouden je dan namelijk alleen maar een pak enveloppen geven. Ja heel flauw.
Een financiele bijdragen aan de huwelijkreis denkt de lading beter 😜

Een aantal jaar geleden was er al de mogelijkheid om 'aandelen' in een huwelijksreis cadeau te geven. Zo kon je bijvoorbeeld een lunch of diner 'sponsoren' of een gids in een stadje. Via een speciale site kon je zien waar het bruidspaar heen ging en wat hun wensen waren.Met een min bedrag van €20,00 kon je dus al een leuk, bruikbaar, cadeau geven. Pas op de huwelijksreis kan het bruidspaar zien wie er hebben meebetaald aan bijvoorbeeld die helicopterreis.

Card
Maar nu heb je zelfs een cadeaukaart, de wedding master card prepaid, tijdens een styled shoot maakte ik kennis met de eigenaar van deze pas. Het idee: van de ceremoniemeester krijg je een bankrekeningnummer, daar stort je je bijdrage op. Op de bruiloft zelf wordt de cadeaupas aan het bruidspaar aangeboden. Het is een soort Mastercard en overal waar je met visa kan betalen kun je ook met deze kaart betalen. Binnen en buitenland, in een kledingzaak, dagje uit, nachtje weg, hapje eten, alles kan zelfs online en wereldwijd!

Het bruidspaar kan deze card naderhand ook zelf opwaarderen of voor jubilea, 1 jaar getrouwd, of een babygift ;), een giftvoucher vragen waarmee zij hun Wedding Mastercard extra kunnen opwaarderen.

Ik vind het briljant. Zo hoef je niet naar de pin om cash geld in huis te hebben, want dat hebben we gewoon niet zo veel, de enveloppendozen kunnen ook van de DIY lijst af en je hoeft na afloop niet met een hoop cash naar de bank....
Nadeel: het Dagobert Duck momentje zit er helaas niet meer bij.Dus aanstaande bruidsparen, hoe willen jullie de honeymoon beginnen, zwemmen in cash tijdens de huwelijksnacht in de honeymoonsuite, of toch na afloop lekker slapen in je eigen bed met op het nachtkastje de wedding master card...

Heel veel plezier op jullie huwelijksreis!
Liefs Cynthia 💋

#bruiloft #trouwen #cadeau #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten