DO IT YOURSELF || Easy Party Updo

Bad hair day, we kennen het allemaal en juist op de momenten dat het niet uitkomt. onverwachts nog een feestje of afspraak waarbij je haar wel goed moet zitten. Wat heb ik gedaan?

Voor en na inderdaad je ziet het goed ik ben make-up loos :) 

Ik geef binnenkort een workshop in de mediamarkt Rotterdam hierdoor heb ik een box met spullen al klaar staan en uiteraard wil ik graag wel weten hoe de apparaten werken. Ik heb gegoogled maar door het te gebruiken leer je veel meer :)

Wat heb ik gebruikt:
Babyliss 2 in 1 slijltang
Gulh haarolie
Puntkam
1 stiekje
Handvol haarspeltjes
Haarlak (wella)

In principe ben tegen het krullen met een stijltang. Je heb niets voor niet een krultang. Maar deze stijltang zegt een 2 in 1 te zijn en dat is te zien aan de zijkanten die mooi zijn afgewerkt zodat als je een krul maakt het haar niet beschadigd.
Ik ben sinds kort in het bezit van een pony, iets wat ik een keer in de 2 jaar laat knippen waarna ik eigenlijk gelijk spijt heb ;) hardleers, nee jo hoe kom je daar bij, impulsief, dat zeker.
En dan is zo een 2 in 1 toch ook makkelijk hoef ik niet apart fohn of stijltang aan te zetten. voor mij eindconclusie over deze tang scroll naar beneden :)


STAP 1 || Krul je haar met de Babyliss stijltang 2 in 1

STAP 2 || Tem de pony
STAP 3 || Maak een staartje met ong 1/3 van je haar

STAP 4|| Maak van dat staartje een bun, je kunt het bijvoorbeeld iets touperen en dan naar boven rollen en vastspelden. Tip: zet de speldjes in de richting van het elastiekje
STAP 5 || de rest van het haar zet je plukje voor plukje naar achter was. Gebruik weer je stiekje als basis voor de speldjes. Tip: voor volume aan de bovenkant toupeer je de haaraanzet voordat je het plukje vastzet. 
STAP 6|| pak de uiteinde van de plukjes en werk die weg met een speltje in de knot, gewoon de slag van het haar volgen en vastzetten. Spray met lak om de pluis in te dammen en stevigheid te geven.

En daar heb je het easy, snel, makkelijk. (ik geef ook workshops ;) mocht je nog wat hulp nodig hebben)
Maar krullen met een stijltang,.... het is gewoon niet mijn ding. Ik kan meer structuur en netter maken met een krultang. Zo hebben we allemaal wat geleerd. Sticker voor jezelf!

Liefs Cynthia 💋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten