6 TIPS || voor een long and happy huwelijk

Verleden week vierde wij dat we 15 jaar verkering hebben. Even samen de stad in, lunchen en etalageshoppen. 15 jaar... Een hele prestatie vind ik. Wil je weten wat ons geheim is....

Dit is Jennie met haar man! Bruidsstyling; haar en make-up by me!
Gave me more then a hand to hold, caught before I hit the ground. Tell me I'm safe, you've got me now 
Fotocredits: Gerrit Vermeulen


All year long jaar kom ik bij mensen thuis die high zijn van de liefde voor elkaar en dat gaan ze vieren. Vaak krijg ik de gelegenheid om aan de ouders van de bruid te vragen hoe lang hun al samen zijn. Nou, dan heb ik nog wel wat jaren te gaan :) maar prachtig dat er zulke voorbeelden zijn. De meest gekregen adviezen van die experts:
"Laat elkaar vrij" en "blijf praten" het gaat niet vanzelf

Inderdaad, relatie onderhouden is hard werken. Ze hebben mij ooit wijs gemaakt dat de verliefdheid na de eerste 9 maanden van de relatie minder wordt en overgaat in houden van. Vanwege deze verandering breken relatie op. 'Ik ben niet meer verliefd'. Of dat waar is, geen idee, maar er zit vast een kern van waarheid in.

Bruid Jennie maakt zich klaar visagie en haarstyling door mij


Alles gaat en komt in fases, hoge pieken en diepe dalen.
Daar kunnen wij zeker over meepraten. In de 15 jaar hebben we de nodige dingen meegemaakt, bagage verzameld. En samen hebben we dat getakkeld. BOEJA. We zijn absoluut niet het perfecte stel, maar samen zijn we een team.
Teamwork is belangrijk, je geeft elkaar rugdekking, als je niet kunt samenwerken heb je niets. Samen feesten, samen huilen, samen lachen.
Een belangrijke test die iedere relatie zou moeten ondergaan: verbouwen en je huis inrichten met, samen uitgezochte in de, Ikea meubels.

Als jullie dat overleven zonder elkaar neer te knuppelen met de 'overgebleven' plankjes nou dan heb je een mooie basis voor een relatie. Het begin lijkt zo makkelijk, maar dan pak je toch ander gereedschap erbij ;)

Love this photo! 

Laatst las ik in het nieuws dat ze relatietherapie in het basis pakket van je verzekering wilde zetten. En waarom ook niet. Een huis heeft onderhoud nodig en je auto ondergaat ook de jaarlijkse APK. Dus waarom je relatie niet.
Ik vind het een goed idee, mijn vent daarin tegen niet zo zeer :)

Maar dat is niet het enige waarin wij verschillen. Eigenlijk zijn we best heel erg verschillend. Het geeft balans. Hij houd mij met 2 benen op de grond en ik maak het spontaner. Laatst hadden we een mooi meningsverschil, uiteraard over de inrichting van het huis (waar moet je anders na 15 jaar over praten); we liepen langs de ZARA Home, ik zag wat leuks, meneer vond van niet, te zoetsappig. Dus ik probeer hem uit te leggen dat er leuke dingen tussen staan, maar dat je even moet zoeken. Hij was er van overtuigd dat je bij de ingang een spuugteiltje krijgt.

En o my.... Hij heeft gelijk, hij heeft gewoon goede smaak, duh, hij is met mij :p Maar toch stelde ik hem de vraag waarom wij zo goed bij elkaar passen. Zijn antwoord;
"Ik lik je neus"

En daar heb je ze! Ik zal ze even opsommen: mijn 6 tips voor een long lasting happy huwelijk:
1. Be(come) a Team.
2. Blijf communiceren, post-its werken het best.
3. Maak tijd voor elkaar
4. Geven en nemen, samen spelen, samen delen
5. Lieg! Ze is altijd mooi
6. Lach, heel veel lachen!!

Bruidsstyling, haar en make-up, verzorgt aan huis


Heel veel geluk!
Liefs Cynthia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten