Voel je BEAUTIFUL inside out

Een bruid neemt soms wat rare gewoontes aan... Je kunt het vergelijken met een zwangere vrouw :) Er staat een bijzondere gebeurtenis voor de deur en dus gaan we anders eten en anders naar dingen kijken.

Ik hou de zwangere vrouw nog even als vergelijkingsmateriaal: speciale mama suplementen, voldoende fruit en groente en het vermijden van slecht eten en drinken.
Zo ook de bruiden: na het aanzoek begint het al snel,over de jurk ofwel ons lichaam. Ik heb al vanalles voorbij horen komen:
Het lichaam moet opeens strakker ofwel hop naar de sportschool, outdoor bootcamp, de pilates dvd's worden uit het stof gehaald.
Daarbij zijn er dan ook 'passende' dieeëten. Caloriën tellen, chrash dieeët, Sonja, alles biologisch, geen zout, detoxen, suikerloos eten ext.

Bruiden aan het woord:
'Ik eet elke ochtend 2 crackers met vruchtenhagel, dat is gezond'
'Koffie en thee drink ik niet meer, daar krijg ik aanslag van op mijn tanden'
'Ik wilde een jurk met mouwen om mijn 'bea' armen te verbergen, dat is het toch niet geworden, nu zou ik er eigenlijk wat aan moeten doen.... of misschien ook niet :)'
'Tanden bleken, nooit aan willen beginnen maar ik denk toch dat ik het ga doen'
'Ik verklaarde haar voor gek met al haar rare ideeën en nu doe ik het zelf ook, niet doorvertellen hoor'
'Ik slik suplementen om mijn haar en nagel mooier te laten zijn'
(Gat in de markt: Speciale Bride to be voedingssuplementen)

Geweldig toch, ik vraag er altijd naar: en nog rare dingen gaan doen nu je bruid ben. Nee helemaal niet, maar dan een paar minuten verder blijkt het toch wel zo te zijn.
En het maakt mij ook helemaal niet uit. Ik oordeel niet, ik lach mee. Wat voor mij het allerbelangrijkste is, dat als je in de spiegel kijkt je je mooier voelt!

Er zullen altijd 'de verbeter' puntjes zijn, maar anders hebben we ook niets om over te klagen. Zoveel onzekerheid zie ik voorbij komen. Maar als ze na de proefsessie zichzelf in de spiegel zien dan vraag ik: voel je je mooier?
Voorzichtig zie ik een 'bruidsglow' een voorzichtig glimlachje van de lippen tot de ogen. De zogenaamde imperfecties woorden vergeten en de verbazing neemt over. JA, dit ben ik en ik voel mij mooier.
Missie geslaagd!

Nu ben ik geen bruid, maar gewoon vrouw en ook bij mij zitten de diverse onzekerheden. Kleed ik mij leuk aan, mooi make-upje opdan voel ik mij veel sneller zelfverzekerd en mooi. Maar er zijn zeker dagen waarop er  niets staat. Je kent ze wel.... niets in de kast, of te strak of te groot waarbij mijn energie niveau heel snel daalt. Ik ben een foodjunk, heerlijk eten alles en veel! Mate houden zit erbij mij niet in maar ik maak mij dan wijs dat ik de 'tussendoortjes' verdien, want ik heb een emaik beantwoord. Ik heb een wasje opgehangen en vervolgens hang ik een uur voor netflix.... geen fut, zieligheid voor mijzelf.
Na een tijdje was ik dat dan ook gewoon zat. Ik ben niet dik maar voelde mij niet lekker in mijn lijf. Er moest nu iets gebeuren en alleen ik kan er voor zorgen dat het ging veranderen.

'If you don't do it yourself, it's not going to happen!'
'Stop scruwing yourself'Dus greep ik van de een op de andere dag naar het clean 9 programma. Niets geen wachten op het perfecte moment, dat komt er nooit. Gewoon nu en doen!
De clean heb ik al eens eerder gedaan, jan 2015,(lees hier mijn blog van toen) en wat voelde dat goed. Ja het is bikkelen maar heg is wel ik die bikkelt en dat maakt het top. Ik doe het. TROTS
In 9 dagen even je lichaam reingen, resetten. Momenteel zit ik op dag 6 en ik ben nu al 3 kilo kwijt aan overtollig vocht en shit (letterlijk) want het reinigd je darmen.

De darmen zijn de hersen van je buik en als die in orde zijn, zijn de hersenen in je hoofd ook gezonderen.

'Body and Mind in Balans.

Als ik mij beter voel dan gaat het thuis beter, minder chaos, meer energie voor huishouden, de kinderen en het werk. Ik ben rustiger en ben een betere pilaar voor man en klanten. Ofwel win win.
Na de 9 dagen moet ik er wel zelf voor zorgen dat ik niet gelijk terug val in oude gewoontes!

Zo grap ik altijd met bruiden dat het leven na de trouwdag verandert in een sleur. Je bent getrouwd er zit een ring om dus.... knip je je haar kort, verf je het pittig rood, draag je alleen nog maar 'de hippe house' broeken met natuurlijk de crocs eronder. Scheermesjes hebben we dan nooit meer van gehoord en baar je 7 kinderen. Al je harde werken om in je jurk te passen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je komt alleen nog in de sportschool voor de koffie en de bak aan de weg zetten is outdoor sporten.

Gelukkig kunnen we er hard om lachen en zeggen we dat dat niet zal gebeuren! De schoonheidsspecialiste bevalt wel dus die houden we erin. Nieuwe vrienden gemaakt op de sportschool en die gezonden 600 cal recepten zijn voor herhaling vatbaar.

Jij bent verantwoordelijk voor je mooiste gevoel! Dat andere dat erkennen is een kers op de taart! Mijn tip voor deze week:

If you are happy and feeling beautiful, the world will see you sparkle. That sparkle will make you shine! 
Vragen, opmerkingen of wil je verhaal delen. Ik hoor het graag
Liefs Cynthia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten