Pak een kop thee en chocola en lees hoe we de winterdip te lijf gaan!

Sommige mensen krijgen elk jaar rond oktober last van een winterdip.
De dagen worden korter, het is sneller donker. We worden wakker in het donker en komen na het werk weer in het donker thuis. Het gebrek aan daglicht is dan de hoofdreden. In daglicht zit een stofje wat ons vrolijk en actief maakt. Nu dat er minder is kunnen sommige in een dip belanden. We zitten meer binnen, we eten meer, we hebben minder energie om wat te ondernemen....
Natuurlijk gaat dit weer over, maar het is niet fijn 4 maanden van het jaar in een dip te zitten.

Hier dus wat tips om het wat makkelijker te maken;
- Blijf bewegen, blijf eropuit gaan! Probeer iedere dag een half uur buiten te lopen.
- Eet gezond en regelmatig en drink voldoende water.
- Daarnaast kun je, naast goed eten, ook extra sublementen nemen.
Natuurlijk raad ik je het drinken van Aloe Vera aan, dan heb je gelijk een goede boost aan vitamine en mineralen binnen
En/Of kun je kiezen voor de Forever Multi Maca een krachtig kruid wat veel aminozuren bevat. Bij stress, ziekte, vermoeidheid heeft ons lichaam veel behoefte aan aanvullende aminozuren. Het zorgt er voor dat je hormoonbalans op orde komt/blijft. Kan dus goed helpen bij de winterdip, maar ook bij andere hormoon problemen als pms of de overgang. Het geeft energie!
- Plan leuke dingen, ga koffie drinken met vriendinnen of plan een gezellig tut avond. Cynthia Veenman Visagie en Haarstyling kan hier bij helpen. Boek een vrijblijvende huidverzorgingsdemo of een uitgebreide make-up workshop. Heerlijk rond de tafel, grote pot thee en niet te vergeten chocola! Niet te veel.... maar pure chocola bevat ook het geluksstofje.
- Ben je echt niet vooruit te branden, overweeg dan lichttherapie.
- Is het niet een dipje maar een depressie, bezoek dan zeker even je huisarts.
- Na de kerst wordt het langzaam aan weer langer licht, dan ben je dus al weer halverwege!

Probeer toch van de winterdingen te genieten. Een wandeling door de bladeren in het bos. Een kop warme choco met slagroom. Verander wat in je huis, nieuwe kussens, planten, kaarsjes. Een nieuw warm vloerkleed naast je bed, zodat je niet direct op de koude vloer staat. Lekker warme sloffen, koude voeten maakt je nu eenmaal kribbig. Krul op de bank met een goed boek, of probeer is een nieuwe hobby; breien, haken, schrapboek.
En voor je het weet is de lente daar :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten