BRUIDSMAKE-UP & BRUIDSKAPSEL II Mooi Mariska, "mini me"

26-3-2019
O jee, het is al weer te lang geleden dat ik een blog heb geplaatst. Niet door gebrek aan interesse, maar door het al om bekende tijd tekort. En vooral in Maart heb ik dat. Dan zijn de kinderen namelijk jarig en daar pak ik graag voor uit. Ook blijft het voor mij een confronterende tijd. Een tijd waarbij ik toch elke keer even terug kijk naar de gebeurtenissen rond om 2012. En dat hoop ik elk jaar te blijven doen. Want elke keer kijk ik er beter op terug en kijk ik er met trots op terug. 
Dan zie ik die gasten en dan zie ik hoeveel we hebben overwonnen en waar we toe in staat zijn. 

Daarnaast zijn er een hoop proefsessies die plaats vinden. Want de meeste trouwen toch in mei/juni en dan is maart een uitgesproken tijd om een proef te plannen. En dan komt het voor dat ik in een week tijd heel wat van Nederland zie. Spijkenisse, Culemborg en Echt. Echt ja echt. 

En daar hou ik van en elke week krijg ik weer leuke nieuwe aanvragen binnen en ik moet vaak Nee zeggen want dan ben ik al geboekt. En helaas kan ik niet mijzelf in tweeën delen of klonen. Of wel...

Het is lastig in mijn vak om een goede collega te vinden die hetzelfde werk. Elke artiest zijn eigen stijl, logisch, maar niet handig voor mij. Al een paar jaar was ik opzoek naar een leerling, beginnend collega die ik het vak in kon leiden en dan los kan laten en groeien.
Na wat missers (de jeugd van tegenwoordig....) kwam ik op de love and marriage beurs Mariska tegen het lijf. En wat een geluk!

Ze was vers van de kappersschool en liep daar rond om te kijken of bruidsstyling the way to go was. En toen raakte we aan de praat en de vonk sloeg over. Vers van de pers dus nog lekker kneedbaar. En na wat proefsessies, met en zonder echte bruiden, lekker sparren hoe en wat. Make-up cursussen, haarstylingssessies. En wijntjes en eten was het tijd om los te laten. 

Dus als ik nu niet kan, omdat ik vol zit, of gewoon eens met vakantie kan, is Mariska die je haar en make-up kan verzorgen uit mijn naam. Ze heeft dus dezelfde stijl en dezelfde humor en dezelfde werkwijzen. 
We komen niet binnen en doen haar en make-up, we verzorgen, ontzorgen en drinken koffie ;) 

Dus zonder verdere afleiding, stelt ze zich graag aan u voor!! 

Ontmoet Mariska, protegé en collega ;)



Bedrijfsnaam: Mooi Mariska
Locatie: Rotterdam
Naam; Mariska Stuij
Leeftijd; bijna 28
Werkzaamheden: mondhygiënist, haarstylist en visagist.

Werkzaam sinds:
Sinds 2013 afgestuurd mondhygiëniste, daarna de opleiding hairstylist 1&2 + langhaar en make-up afgerond bij de Nederlandse kappersacademie.
Sinds 2014 werkzaam als mondhygiëniste in verschillende praktijken. En na 2016 ook veel thuis aan het werk als hairstylist. In 2017 bij Cynthia Veenman aan de slag gegaan als mini Cynthia.

Omschrijf jezelf in 3 woorden: Vriendelijk, Behulpzaam, Lief
   
Zelf getrouwd? Nee, maar wel ten huwelijk gevraagd!
           
Wat betekent trouwen voor jou? Je liefde delen met iemand die heel bijzonder voor je is. Een mooie belofte aan elkaar.
   
Wanneer begon je passie voor bruidsstyling haar en make-up?
Eigenlijk al van jongs af aan. In ieder vriendenboekje, dat had je vroeger nog, schreef ik bij de vraag wat wil je later worden? Kapster op. Toch toen de keuze op school gemaakt moest worden, koos ik voor de mondzorg. Na het afronden van mijn studie bleef dat kappersvak mij  enorm interesseren, dus ben ik de avondopleiding gestart. Na het afronden van haarstyliste 1 &2 heb ik ook nog een half jaar styling van langhaar en make-up gevolgd. Dat was het helemaal! Creatief bezig zijn! Toen wist ik dat ik verder wilde gaan met styling en vooral de bruidsstyling. Ik ben naar de bruid beurs gegaan voor inspiratie en had al verschillende vriendinnen waarvan ik het haar mocht doen voor de bruiloft. Op de bruidsbeurs heb ik Cynthia Veenman ontmoet en dat was meteen goed. Van haar heb ik nu zoveel geleerd over het bruidsstylist vak. En in middels heb ik ook veel bruiden gezien en gestyled.

Wat kunnen de bruiden van je verwachten? Een lief persoon die graag met je meedenkt en alles wil doen om jou tot een super mooie bruid te maken.

Wat is het grappigste/ raarste/ leukste wat je hebt meegemaakt? Het mooist vind ik altijd als de bruid in tranen is als ze zichzelf voor het eerst in de spiegel zit, Make-up, haar en natuurlijk die mooie jurk aan.

Welke stylingtip(s) wil je aanstaande bruiden meegeven? Blijf jezelf.

Door Mariska, romantisch bruidskapel

Bruidskapsel en bruidsmake-up door Mariska


Bruidsmake-up en Bruidskapsel door Mariska


Mariska aan het werk tijdens een grote opdracht is het fijn om zo lieverd erbij te hebben en ze is ook nog eens goed met haar en make-up ;)

Dus ja, het kan zijn dat als ik niet beschikbaar ben ik je vraag of Mariska je haar en make-up mag komen doen. En mocht er een grote groep zijn dan kan ik Mariska meenemen waardoor we de tijd kunne halveren. Je wordt wel gewaarschuwd, er is kans op veel gelach tussen haarlak en foundation.

liefs Cynthia

P.S. Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geworden om een mini Cynthia te worden in bruidsstyling. Let me know, ik help je graag om een stap in de juiste richting te zetten!

#bruidsstyling #rotterdam #bruidsvisagie #bruidskapsel #westland #aanhuis #bridetobe #bruidsmakeup #naturelmakeup #oplocatie #workshop #demakeupcoach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten