BEHIND THE SCENE || Beauty Trade Festival

19-9-2017
Make-up opbrengen en haarstijlen is niet de enige bezigheid in mijn bedrijf.... I wish 😂. Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen hoort er ook bij.

Inspiratie opdoen, nieuwe producten, nieuwe technieken, workshops, dit alles kom je tegen op bijvoorbeeld de Beauty Trade Festival - utrecht jaarbeurs. Ik was er nog niet eerder geweest, maar de beurs bestaat wel al een tijd, dus moest ik nu wel een keer gaan. Samen met partners in crime Yvonne (Salon Von) en onze chauffeur/ model Arjan gingen we op pad!

Zelf sta ik op beursen om mensen te omtmoeten en ze kennis te laten maken met 'mijn vak'. Er bestaan trainingen om mensen te leren hoe ze zich op een beurs moeten presenteren. Ik zelf hou niet van opdringerige personen. En zo wil ik mijzelf dus ook niet op een beurs presenteren. Als ik interesse heb kom ik zelf wel de stand binnen. Ik wil niet gelijk mijn portomonee trekken. Ik wil vergelijken, voelen, proeven en dan een beslissing nemen.

Dus toen we binnen waren, ik wilde graag naar een kleurenanalyse workshop, splitste het team zich op. Met een missie in mijn achterhoofd liep ik dwars de beurs over. Halverwege werd ik soort van, aangerand, door een dame die uit een stand stapte en schreeuwde;

'Zo zullen we bij jou even mooie wenkbrauwen zetten!?'
O no, dat zei ze zojuist toch niet..... ik stond met een mond vol tanden.
"Euh... nee dank je"
'Duurt maar 1 minuutje hoor'
"Nee dank je, ik ga eerst even daar heen"

En terwijl ik wegliep, bedacht ik mij tegen antwoord....
"Zo ook goedemorgen, ja inderdaad ik werk met make-up.
Of ik geinteresserd ben ik wenkbrauwpoeder...
of je het bij mij even mag testen...
Dank je ik heb vanochtend inderdaad even mijn best gedaan op mijn wenkbrauwen dus veel werk heb je er niet aan....
Want zo mevrouw van de wenkbrauw stand is hoe je een normaal gesprek aan gaat. Wtf fuck wie ben jij om wat te zeggen over mijn wenkbrauwen en op zo een toon. Hoe bedoel je ik maak je nog even onzekerder, wamt tja vrouwen onder elkaar zijn daar goed in! Dit is precies de manier hoe je klanten kwijt raakt....
Een paar uur later zat er een hoogblonde dame in een tijger catsuit met een hoofdmicrofoon maar mensen te bleren hoe geweldig hun product wel niet is....
Daar gaat mijn hoofdhuid van jeuken....

Al met al vond ik de beurs niet super. De workshops waren Top! Daar hebben we echt wat van geleerd en was duidelijk en gezellig!

Maar voor de rest. Pffff.... zet een rij vrouwen bedrijven naast elkaar en laat ze allemaal denken dat ze beter zijn dan de rest.
Op de love amd marriagebeurs zoeken bekende leveranciers elkaar op en we maken lol en helpen elkaar. Nieuw? Stellen we ons toch even voor. Net zei ik nog tegen de kids aan tafel je hoeft niet met iedereen te spelen, maar je kan wel gewoon netjes tegen elkaar doen.
Die sfeer miste ik gewoon. Ja het was rustig, maar het was maandag dus logisch maar dat houd niet in dat je geen gezelligheid kan hebben.


Maar goed met alle opgedaande inspiratie van de workshop had ik een STOP moment bij L'OYE. De woorden Semi- Permanenten make-up viel mij op.
Semi.... mmm. Dus ipv van 2 jaar blijft het 2 maanden zitten...daar wilde ik meer over weten.
Nou helaas, het blijft gewoon een dag zitten😂 maar dan wel kleur vast, wrijf vast, waterproof.... interessant. Een 'eye- liner' in verschillende kleuren waardoor het ook op de wenkbrauw en als lipstick te gebruiken is... oke, keep talking....
Geen parabenen, hypallergeen, niet getest op dieren en van hollandse bodem.
Nice, nog meer...
Ja, je doet met 1 stift 12mnd... wtf.... nee, dat meen je niet.
Dat gaan we testen. Doe maar een zwarte.
'Ik heb hier ook een donker blauwe'
Ja dat zie ik, maar doe maar zwart
'Zal ik even de blauwe en de zwarte op je hand laten zien.'
Nee ik wil zwart
'Ik heb de blauwe op mijn ogen'
Ja ik wil zwart 😅

Ook werd ik weer aangetrokken door de Marc Inbane stand, die is zo mooi zwart.
Ik had ze al eens eerder gezien op de Masters of Luxery. Ze hebben een Tanning Spray. Maar dan een die werkt. En waar je niet oranje van wordt.
En! Nederlands merk, dierproefvrij. Geen zooi en troep erin waardoor de zeer gevoelige huid er ook tegen kan. Mensen die niet in de zon mogen of huidkanker hebben gehad kunnen dit ook opdoen.
Uiteraard moesten we het zelf even testen. Dus hebben we Arjan in de stoel gezet, Levi deed handschoentjes aan en deed zijn werk. Heej dat wil ik ook! En ja hoor toen kwam er nog een man aanlopen, de andere Levi. Keep sprayen
Het voelt als een fixatiespray en daarna voel je het niet meer. Beetje sprayen, dan fohnen en even met de kwast erover en klaar!
Droogt in 10 minuten en na 3 uur kun je zorgenloos zweten. Blijft 6 dagen zitten.
Oke, ik moet dit hebben. Geen chemische zonnenbank mee dames! Sprayen!
Maar ook heren! Bruidegommen, deze is speciaal voor jullie.
Trust me.

Wil je meer van deze producten weten.... let me know.

Nou ik heb mijn wijntje wel verdient.
Liefs Cynthia💋

#make-up #haarstyling #westland #blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten