Schone kwasten?!

“Hygiëne: is een verzamelnaam voor alle handelingen en handelingswijzen die ervoor zorgen dat mensen gezond blijven door ziekteverwekkers uit de buurt te houden. Het woord is afkomstig van het Griekse woord Hygieia; υγιεινή was in de Griekse mythologie de godin van de gezondheid en reinheid.”

Reinig je kwasten!!
Zowel professioneel als thuis raad ik u aan dit met regelmaat te doen. Omdat je, om duidelijke reden, je bestek afwast na het eten is het ook belangrijk om je make-up kwasten schoon te maken.

Niemand wordt blij van geïrriteerde ogen of huid. Door vieze kwasten en het ‘lenen’ van elkaars spullen zit een oogontsteking in een klein hoekje.

Gelukkig heb je tegenwoordig kant en klare brushcleaners. Daar zit vaak een percentage alcohol in waardoor het ook goed desinfecteert. Met behulp van bijvoorbeeld een tissue is de kwast zo schoon en direct weer klaar voor gebruik.

Te duur? Geen probleem. Baby shampoo doet wonderen. Even de kwastharen nat maken ( probeer alleen de haren te doen) vervolgens inzepen, uitspoelen, laten drogen (op een handdoek) en klaar. Je kunt in tegenstelling tot de cleaner niet gelijk je kwasten gebruiken, maar de volgende ochtend zijn ze weer droog en klaar voor gebruik.

Alles weer fris en schoon!
En niet alleen dat….. je heb ook de levensduur van je kwasten verlengt. Zo kun je nog lang blijven genieten van je favoriete make-up poederkwast.

Zo dat voelt prettig!

Succes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten